• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR, Mısır Konsolosluğu önünde katliamı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Mısır ordusunun yaptığı katliama tepkiler devam ediyor. Hür Dava Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde yapılan katliamı protesto etti. Teravih namazından sonra konsolosluk önüne gelen HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı yöneticileri üye ve gönüllüleri, "Yaşasın küresel intifada, Mursi'ye Selam Direnişe Devam, Defol Sisi Seninleyiz Mursi, Üzülme Gevşeme Allah Bizimle, Zalimler İçin Yaşasın Cehennem" sloganları atarak yaşanan katliamı kınadılar.

 

Basın açıklamasından önce Nizamettin Yaçin Hoca Mısır'da Müslüman Kardeşlerin zafere ulaşması için dua ederek bu katliamı yapanların Allah'a bunun hesabını vereceklerini söyledi.

 

Bu barbarlığı ve vahşeti şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz
Nizamettin Yaçin Hoca'nın yaptığı duanın ardından basın açıklamasını okuyan Yusuf Tutak, Mısır'ın meşru ve sivil tek Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'yi emperyalist ve Siyonist güçlerin çıkarları doğrultusunda gayrimeşru bir şekilde görevden uzaklaştıran ordu güçleri, Mısır halkının Rabiatül Adeviyye meydanındaki direnişini kırmak için katliamlara giriştiklerini söyledi. Son olarak devrimine ve cumhurbaşkanına sahip çıkan halkın üzerine açılan ateş sonucu yüzlerce kişini şehit olduğunu ifade eden Tutak, "Bu barbarlığı ve vahşeti şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

 

"Darbeci yönetim gayrimeşrudur"
Mısır'da yapılan zulme ve katliamlara, birkaç ülke dışında dünya ülkelerinin ve uluslararası sistemin kör ve sağır kalması, hatta darbecileri ve işbaşına getirdikleri gayrimeşru yönetimleri muhatap alır bir tutum sergilemelerinin kabul edilemez bir durum olduğuna dikkat çeken Tutak, "Mısır'daki darbe süreci, emperyalistlere hizmet eden Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, tüm dünya ve özelde İslam ülkeleri için bir samimiyet testine dönüşmüş ve birkaçı hariç olmak üzere bu konuda tümü sınıfta kalmıştır" ifadelerini kullandı.

 

"Bu katliama herkes tepki göstersin"
Mısır halkının iradesini hiçe sayan darbeci zihniyet, askeri müdahaleyi halka kabul ettirmeyince darbe yanlılarının meydanlara inmesi çağrısıyla ülkeyi bir iç savaşa sürüklemeye çalıştığını belirten Tutak, "Bu girişimine halktan ciddi bir destek gelmeyince, direnişi kırmak için bu kez namlularını darbeye direnen sivil halka yöneltmiş ve büyük bir katliama imza atmıştır. Tarihinde ilk defa kendi yöneticilerini seçme fırsatını, ocak devrimi ile elde eden Mısır halkının bu kazanımını, askeri darbe eliyle boğma girişimi başarısız olmaya mahkûmdur. Muhammed Mursi'yi tek cumhurbaşkanı olarak kabul ettiğini beyan eden hükümet, giderek kötüleşen Mısır'daki durum karşısında daha aktif rol üstlenmeli, dünya kamuoyunu harekete geçirmelidir. İslam İşbirliği teşkilatı, Birleşmiş Milletler ve uluslararası kuruluşları darbecilerin karşısında yer almaya ve yapılan bu katliamlara tepki vermeye çağırıyoruz" dedi.

 

"Geçici hükümeti muhatap almak darbeyi meşrulaştırıyor"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ve hükümete büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Tutak, "Hükümet yetkililerinin Mısır'ın normale dönmesini, geçici hükümetin ülkeyi seçimlere götürmesi talepleri, dolaylı da olsa darbeye meşruiyet kazandırmaktır. Bu tavır, bizatihi seçimle işbaşına gelmiş ve gayrimeşru bir şekilde görevinden zorla el çektirilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye ve Mısır halkına en hafif tabiriyle saygısızlıktır. İslam ülkelerini yönetenler, ABD ve Avrupa Birliği'nin ve onların yörüngesinde hareket eden uluslararası örgütlerin Mısır konusundaki tavrından ders çıkarmalı ve kendi meselelerini çözecek bağımsız siyasi birlikler oluşturma konusunda gayret içine girmelidirler" diye konuştu.

 

HÜDA PAR Mısır halkının yanındadır
"Hür Dava Partisi olarak Mısır'da başta Hürriyet ve Adalet Partisi olmak üzere, meşru haklarını savunan diğer partilerin ve Mısır halkının yanında olduğumuzu, maddi ve manevi her türlü desteği vereceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz"diyen Tukak, "Tüm halkımızı, sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partileri Mısır halkıyla dayanışma içinde olmaya, bu katliamı ve yapılan darbeyi kınamaya, tepkilerini en üst düzeyde ortaya koymaya davet ediyoruz" çağrısıyla açıklamasına son verdi. (Şükrü Gündüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir