• DOLAR 32.601
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2489.583
  • ...
SON DAKİKA
Mısır'da cuntanın katliamına tepkiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Mısır'da cuntanın günlerdir darbeye karşı meydanlarda direnen Müslümanlara karşı Rabiatul Adeviyye yakınlarında keskin nişancılarla gerçekleştirdiği katliam saldırısının ardından cunta ordusuna tepkiler çığ gibi büyüyor.

 

İhvan yetkililerinden Muhammed Beltaci: Barışçıl gösterilerimize devam edeceğiz ve meydanlardan ayrılmayacağız. Uluslararası kuruluşlar bu katliamlara sessiz kalmalarının sorumluluğunu taşıyorlar.

 

Hürriyet ve Adalet yetkililerinden İsam İryan: Şehitlerin kanları sizi her yerde kovalayacaktır. Bu katliamların sorumlusu katliama fetva veren ve katliama teşvik edenlerdir.

 

Gerçekleşen katliamın ardından Selefi Vatan Partisi Başkan Yardımcısı Yusri Hammad: Suçsuz insanların kanı bunu yapan ve destek verenlerin üzerine vebal olacaktır.

 

Mısır'da İhvan'dan ayrılıp cumhurbaşkanı adaylığını koyması ile bilinen Abdulmunim Ebulfutuh'un Başkanı olduğu Güçlü Mısır Partisi Başkan Yardımcısı Macid El-Cundi, Rabiatul Adeviyye gösterilerine katılacağını duyurdu.

 

Ayrıca İngiltere Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Mısır'da yaşanan şiddeti kınadı.

 

Bunun yanı sıra Mısır Hıristiyan Ortodoks papazı Teodros, sosyal paylaşım sitesinde yapmış olduğu açıklamada, katliamlardan dolayı Mısır ordusunu kutladı ve "bize umut veriyorsunuz" açıklamasında bulundu. (Muhammed Kutlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir