• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Batı Medyası Şaşırtmadı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Batı medyası, Mısır ordusunun 200`den fazla kişiyi şehid ettiği olaylara "katliam" diyemedi.

Mısır ordusu hedef gözetmeden katliam yaptı. Darbeye `darbe` diyemeyen batı liderlerini bu kez medyası takip etti. Cunta ordusunun katliamına katliam diyemediler.

Batı medyası Mısır konusunda yine sınıfta kaldı. Darbeye `darbe` diyemeyen Batı liderleri gibi, medya da Mısır ordusunun katliamına "katliam" diyemedi. Uygun bulunan kelime `çatışma` oldu.

Uluslarası medya, Mısır`da güvenlik güçlerinin askeri darbe karşıtı protestoların yapıldığı Rabiatül Adeviyye meydanında göstericilere ateş açması ve onlarca kişinin hayatını kaybetmesini okuyucularına farklı şekillerde duyurdu. Bazı medya kuruluşları orduyu ölümlerden sorumlu tutmayarak, yaşananlara "çatışma" demeyi tercih ederken, bazıları ise ordunun göstericilere ateş açtığı bilgisini haberlerinde yer verdi.

BBC ÇATIŞMA DEDİ

İngiliz BBC televizyonu , Mısır`da göstericilere ateş açılmasını "Kahire’deki protestolarda çok sayıda kişi öldü" başlığıyla verdi. Haberde Mursi taraftarlarının düzenlediği protesto gösterilerinde çıkan çatışmalarda 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi.

CNN KATLİAM DİYEMEDİ

ABD merkezli CNN ise Mısır’daki kanlı müdahaleyi "Onlarca kişi öldü, Mursi’nin hapse mahkum edilmesinin ardından ülkede siyasi bölünmeler derinleşti" yorumuyla vermeyi tercih ederken, "polisle çatışan 75 göstericinin öldüğü, 1000 kişinin de yaralandığı" bilgisine yer verilmesi dikkati çekti.

REUTERS ORDUNUN KATLİAMINI VERDİ

Reuters haber ajansı ise Mısır’daki olaylarla ilgili haberinde, "Mısır güvenlik güçleri onlarca Mursi taraftarını öldürdü" başlığını kullandı.

Mısır’da güvenlik güçlerinin en az 70 Mursi taraftarını öldürdüğüne yer verilen haberde, olayların, Genelkurmay Başkanı Sisi`nin halkı sokaklara çağırmasının ardından gerçekleştiği belirtildi.

NEW YORK TİMES : ATEŞ AÇILDI

New York Times gazetesi, Mısır’daki gelişmeleri "Kitlesel gösteriler sonrası Mısır’ın kaderi üzerinde şiddet kıvılcımları yükseliyor" başlığıyla okuyucularına duyurdu. Gazetenin internet sayfasından yayınladığı haberde silahlı sivillerin ve polislerin askeri yönetime karşı olan protestoculara ateş açtığı ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiği belirtildi.

İNGİLİZ GAZETESİ `ÇATIŞMA` DEDİ

İngiliz The Guardian gazetesi ise Mısır’daki ölümleri "Kahire’deki çatışmalarda çok sayıda Mursi taraftarı öldürüldü” başlığıyla okuyucularına duyurdu. İnternet sitesinde verilen haberde Müslüman Kardeşlerin 130 kişinin öldüğü çatışmalardan orduyu sorumlu tuttuğuna işaret edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir