• DOLAR 32.59
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2503.067
  • ...
Melek: İtikâfa ailemizi de teşvik edelim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Ramazan ayının son on gününde itikâfa giren Müslümanların Sevgili Peygamber Efendimiz gibi ailesini de teşvik etmesi gerektiğini belirten Mersin İl Müftüsü Ali Melek, "Günümüz dünyasında insanı meşgul eden o kadar uğraşın arasında itikâfa oldukça çok ihtiyaç olduğunu kaydetti.
 
Sevgili Peygamber Efendimizin hayatına baktığımız zaman, Ramazan`ın son on gününde itikâfın olduğunu görmenin mümkün olduğunu ifade eden Melek, "Dünyevi işlerden kendisini uzaklaştırarak ahiret ile ilgili bir tefekkürün içersine girdiği, tamamen ahirete yönelik bir ibadet anlayışı ortaya koyduğunu görüyoruz." diye belirtti.
 
Bu kadar meşguliyetin içerisinde itikâfa çok ihtiyacımız var
İtikâf ibadetinin de Müslümanlar arasında olabildiğince yaygınlaşması gerektiğine dikkat çeken Melek, "Günümüz dünyasında insanı meşgul eden o kadar uğraşının arasında buna oldukça çok ihtiyaç vardır. İnsanın kendi kendisini sorgulaması, muhasebeye tabii tutması. Herkesin uyuduğu bir zamanda mescidin ve caminin içerisinde kendisi ile Rabbi arasında baş başa kalarak bu sorguyu, bu muhasebeyi yapması. Ve yine herkesin uyuduğu sırada tefekkür ile beraber ibadet ve itaatte bulunması, dua ve istiğfar da bulunması, tadı ancak yerine getirilince varılacak bir ibadettir." dedi.
 
Melek şöyle devam etti: "Bu sünnetinde müminler tarafından ihya edilmesi ahiret cihetinde birçok güzelliği beraberinde getirecektir. Çünkü Sevgili Peygamberimiz kendisi Ramazanın son on gününü itikâfta geçirdiği gibi ailesini de kaldırırdı. Ailesini de ibadete teşvik ederdi. Ve bizlerde hem kendimizi hem de ailemizi, özellikle son on günde ibadete teşvik etmeliyiz. Ramazan ayı içerisindeki ibadet halimizi son on gün içerisinde daha da yoğunlaştırmamız gerekmektedir. Yapılması gerekende budur zaten."
 
Kadir gecesine de değinen Melek, "Her kardeşimiz Ramazanın her gününü bir Kadir gecesi gibi geçirmelidir. Ve tekli günlerde özellikle bunu araması mümkün olmuyor ama Ramazan ayının son on günü tek gecelerinde Kadir gecesini aramamız lazım. Kadir gecesinde yapılan ibadetlerin 83 yıl gibi manevi bir ömrün uzamasına vesile olacağı için bütün Müslümanların bunu özellikle özenle ve dikkatle takip etmesi gerekmekte. Bu elbette ki bizim için gereklidir. Bizim kurtuluşumuz, necatımız, ahretimiz için gereklidir. Yüce Rabbimizin huzuruna vardığımız zaman mutlu bir sonuç ile karşılaşmamız için gereklidir." ifadelerini kullandı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir