• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Müslüman Kardeşler Üzerinde Oynanan Oyun!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da darbe sonrası olaylar durmak bilmiyor. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Mısır üzerinde oynanan oyunlara vurgu yaptı ve dış güçlerin Müslüman Kardeşleri terörize etmeye çalıştığını söyledi. Prof. Dr. Laçiner; Mısır`da iç savaş tehlikesine de dikkat çekti.

Mısır`da darbe sonrası yaşanan gerginlik, güvenlik güçlerinin son saldırısıyla zirve yaptı. Mursi yanlılarına yönelik müdahalede yüzü aşan ölü sayısı ve binlerce yaralı, Mısır`ı çok daha zor günlerin beklediğini haber veriyor.

"MÜSLÜMAN KARDEŞLER `HAMAS`LAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Uluslararası ilişkiler ve dış politika uzmanları bu süreçteki oyunlara dikkat çekiyor.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, bu konuda şunları söyledi:

“Aslında bakarsanız uluslararası güçler bir kısmı en azından Mısır`da Müslüman Kardeşler’ i Hamas’laştırmaya, Hizbullah’laştırmaya hatta ve hatta El Kaide örgütü benzeri bir yapılanmaya çevirmeye çalışıyorlar. Yani Mısır’da Mısır’ın geleceğinde Müslüman Kardeşler’in bir daha alternatif olabilmesini engellemeye çalışıyorlar. Bunun için de şiddete yönlendiriyorlar. Müslüman Kardeşler’in bu oyuna gelmemesi lazım. Filistin’de seçimle gelen Hamas terörize edildi, marjinalleştirildi. Aynı çaba Mısır’da da Müslüman Kardeşler’e dönük olarak yürütülüyor."

Mısır`daki darbe`nin en önemli aktörü olan Savunma Bakanı Abdulfettah El-Sisi’nin tavrını da eleştiren Laçiner, "Burada tabi Sisi’nin yaptığı da devlet adamlığı değil. Yani bir Genelkurmay Başkanı, bir Savunma Bakanı tutup da kendi halkını sokakta çatışmaya davet etmez" diye konuştu.

"MISIR`DA İSRAİL KARŞITI BİR YÖNETİM İSTENMİYOR, İÇ SAVAŞ TEHLİKESİ VAR"

Profesör Laçiner; dış güçlerin Mısır`da İsrail karşıtı bir yönetimin iktidarda olmasını istemediğini de söyledi ve iç savaş tehlikesine dikkat çekti.

Prof. Dr. Laçiner, "Yani seçimle veya seçimsiz; kim Mısır’ı yönetirse yönetsin bu kişinin Müslüman Kardeşler gibi bağımsız ve İsrail karşıtı, Batı’ya eleştirel bakan bir yönetim olmamasını istiyorlar. Dolayısıyla Sisi kalıcı bir aktör de değil, ana aktörlerden biri de değil. Eğer bunu başaramazlarsa yani içerideki ve dışarıdaki koalisyon bunu başaramaz ise Mısır’da iç savaş çıkmasını tercih ederler, gözlerini kırpmazlar” diye konuştu.

trthaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir