• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır`dan İhvan`a bin selam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Özgür-Der Diyarbakır Şubesi tarafından organize edilen eylemde, Ofis Camisi`nde kılınan öğle namazından sonra Mısır`da katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından basın açıklamasının yapılacağı yere kadar bir yürüyüş gerçekleştiren Diyarbakırlı Müslümanlar, "Defol Sisi Seninleyiz Mursi", "İslami Hareket Engellenemez", "Yaşasın İslami Direnişimiz", "Seyyid Kuttup El Benna Selam Olsun İhvan`a" sloganlarıyla Ofis AZC Plaza önüne kadar geldi.
 
Birçok sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı basın açıklamasını okuyan Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, Müslüman kardeşlerimizin uluslararası toplumun gözü önünde cüretkâr bir kıyımdan geçirilmekte olduğunu söyledi.
 
"Mısır halkının sahuruna kan karıştı"
Bu gece Mısır halkının sahuruna zalimlerin akıttığı kanın karıştığını ifade eden Koç, "Bütün Müslümanlar bilir ki ramazan rahmet, mağfiret ve kardeşlik ayıdır. Ne var ki Mısır`da başta Siyonist İsrail olmak üzere küresel istikbarın ve bölgedeki işbirlikçilerinin birbirinden destek alarak yaptıkları askeri darbe, İslam coğrafyasının Müslüman halkları için bu mübarek zamanları bir kez daha hüzün zamanlarına dönüştürdü. Bu gece Mısır halkının sahuruna zalimlerin akıttığı kan karıştı. Yüzlerce kardeşimiz zalim Sisi cuntası ve destekçileri tarafından hunharca katledildi ve binlerce kardeşimiz de yaralandı" dedi.
 
"Batının demokrasi anlayışı puttan bir helvadır"
Batının demokrasi söyleminin puttan bir helva olduğunu söyleyen Koç, "Mısır`ın şeffaf seçimler sonucunda seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin güpegündüz alaşağı edilmesine rağmen, ne gariptir ki demokrasinin sözde havarisi kesilmiş bu azılı güçler ısrarla Mısır`da demokrasiye dikkat çekmektedirler. Bizler iyi biliyoruz ki batının demokrasi anlayışı, Irak`a "özgürlük" diye kan ve ölüm yağdıran demokrasi anlayışının ta kendisidir. Hem meşru yollardan seçilmiş bir cumhurbaşkanını gözaltına alıp akıbetini belirsiz kılacaksınız ve ülkedeki en büyük halk hareketine karşı darbe yapıp, sokak ortasında keskin nişancılarınızla, eli kanlı baltacılarla katliamlar işleyeceksiniz, hem de demokrasi havarisi kesileceksiniz! Biz batının bu demokrasi söyleminin adeta puttan bir helva olarak yeri geldiğinde nasıl yendiğini Bosna`da, Cezayir`de, Irak`ta, Afganistan`da ve İslam coğrafyasının daha birçok bölgesinden biliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"Katliamları şiddetle kınıyoruz"
Diyarbakırlı Müslümanlar olarak İhvan`a karşı gerçekleştirilen bu alçakça katliamları şiddetle kınadıklarını belirten Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, "Mısır`da askeri cuntanın karşısında kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz! Aynı zamanda bu son katliamın, Müslümanlara karşı başlatılan sürek avının daha nerelere varabileceğini göstermesi açısından da kaygı verici olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Basın açıklaması Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Abdurrahman Ensari`nin okuduğu dua ile sona erdi. (Emrullah Araz / Sedat Kuşulay-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir