• DOLAR 32.324
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2300.718
  • ...
Bursa'nın doğusu ulaşıma gün sayıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşımı kentin doğusuyla buluşturmak amacıyla projelendirilen Bursaray Kestel Hattı'nda ray döşeme çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken, istasyonlardaki ince işçilikler devam ediyor. İstasyonlarda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tamamlanan istasyonları peyderpey sisteme dahil edip, konforlu ulaşımı bu yıl içinde Kestel'le buluşturmak istediklerini söyledi

Bursa'da ulaşım sorununu raylı sistem yatırımları ile çözmeyi hedefleyen ve bu doğrultuda bu dönem programda olmamasına rağmen inşaatına başlanan 7 duraklı 8 kilometrelik Bursaray Kestel Hattı'nda çalışmalar hızla sürüyor.

Toplam 7 adet hemzemin istasyon, Esenevler ve Kestel olmak üzere iki adet köprülü kavşak, Hacıvat, Balıklı ve Deliçay Köprülerin yenilenmesi ve üç adet trafo binasını bünyesinde barındıran proje kapsamında ray döşeme çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Engelli vatandaşlar için engelli asansörleri ve yürüyen merdivenlerin yer aldığı ilk altı istasyondaki imalat ilerlemesi yüzde 85'leri aşarken, ince işler ve elektrik-mekanik tesisat işleri devam ediyor.

Hedef yıl içinde bitirmek
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcıları Bayram Vardar ve Mustafa Altın ile ilgili daire amirleriyle birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Fidyekızık ve Şirinevler istasyonlarında devam eden çalışmaları izleyen Başkan Altepe, çalışmalarda sona gelindiği, bu yıl içinde çağdaş ve konforlu ulaşımı Kestel ile buluşturacaklarını kaydetti.

İstasyon geçiş bağlantılarının tamamlandığını ve karayolu üzerindeki trafiği aksatacak engel kalmadığını dile getiren Başkan Altepe, istasyon binalarında ince işçiliklerin devam ettiğini ve kısa sürede bu çalışmaların da tamamlanacağını söyledi. İstasyon binalarının kalite ve konfor açısından batıdaki istasyonlardan hiçbir eksiğinin bulunmadığını dile getiren başkan Altepe, "Gerek engelli asansörlerimiz gerekse yürüyen merdivenlerimizle halkımız için her türlü konforu sağladık.

Çalışmalarımız gece gündüz devam ediyoruz. Tamamlanan istasyonlarımızı peyderpey sisteme dâhil edeceğiz. Bu yıl içinde tamamlamayı hedeflediğimiz çalışma ile artık halkımız Kestel'den kentin merkezine ve üniversiteye kadar kesintisiz bir şekilde ulaşabilecek" diye konuştu.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir