• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜR-DER: Mısır Direnişini selamlıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Merkezi Diyarbakır`da (Amed) bulunan İnsan Hak ve Hürriyetler Derneği (HÜR-DER) bir basın açıklaması yaparak, Mısır`da ki cunta ordusunun katliamları kınandı. Basın açıklamasında, "Mazlum ve mustazaf Mısır halkının kurtuluşu için direnen ve seçilmiş meşru idarenin tekrar yönetime gelmesi için meydanları dolduran halkı en içten dualarımızla birlikte selamlıyoruz" ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamanın devamında, diktatörlerden kurtuluş ve özgürlük mücadelesi veren Mısır`ın şerefli insanlarının 2011 yılında başlattıkları mücadelede bugün 200 şehit ile bir doruk seviyeye daha ulaştığı belirtildi.
 
Halkının sömürgeci ve firavuni yapılara karşı özgürleşmesi için yüzyıla yakındır mücadele veren Müslüman Kardeşler`in bu mücadelelerini onurlu bir şekilde devam ettirmeleri ile dünya müstekbirlerini şaşkına uğratmaya devam ettiği belirtilen basın açıklaması daha sonra şu ifadeler ile devam etti: "Arap Baharı olarak adlandırılan süreçle Müslüman halkların başındaki diktatörler devrilirken sığındıkları Suud yönetimi ve diğer çirkin Arap krallıkları yine yapacağını yapmış ve Muhammed Mursi`nin devrilmesini ve tutuklanmasını emperyalist batı ile birlikte sağlamıştır. Başa getirdikleri diktatörlerle eski düzeni devam ettirebileceklerini sanan müstekbirler hiç hesap etmedikleri sivil halk direnişi ile karşılaşmışlardır. Bu direnişi katliamlarla bitireceklerini sanan müstekbirler üst üste katliam emirleri vermektedirler. Katliamda Sisi cuntası yalnız başına hareket etmemektedir. Sisi askeri cuntasına daha fazla sabredemeyeceklerini belirten çirkin krallık yönetimleri direnişi dağıtmak için verdikleri son emirle 200 ölü ve binlerce yaralının kanlarının dökülmesinde başrolü oynamışlardır"
 
"Direniş gösteren milyonları halktan ve insandan saymayan Mısır askeri cuntası ve taraftarlarının sonlarının Hüsnü Mübarek gibi olacağı, Müslümanların izzetli direnişlerini kıramayacaklarını, İslam düşmanı Tunus diktatörü gibi Suud`a kaçacaklarını ya da yakalanıp yaptıkları katliamın hesabını vereceklerini umut ve temenni ediyoruz" ifadelerinden sonra yazılı basın açıklaması, "Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diler, sivil direnişe güç vermesini Cenabı Allah`tan niyaz ederiz" cümleleri ile son buldu. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir