• DOLAR 32.523
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2496.419
  • ...
İhvan`dan Dünyaya Mesaj; Vazgeçmeyeceğiz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır`da cuntacı ordu birlikleri, Baltacıların da desteğiyle katliama devam ediyor. Rabiatul Adeviyye Meydanı`nda darbeye direnen göstericilere yönelik yapılan katliamda İhvan sitesinin verilerine göre şehid sayısı 200`e çıktı, 5 bin civarında kişi de yaralı. Yaralılar arasında durumu ağır olanların sayısının da 100 civarında olduğu, bu nedenle şehid sayısının artabileceği belirtiliyor. 

Mısır`daki son gelişmelerle ilgili görüştüğümüz İhvan liderlerinden Eşref Abdülgaffar, İlke Haber Ajansına önemli açıklamalarda bulundu. Eşref Abdülgaffar, ordunun yaptığı katliamların kendilerini caydıramayacağını belirterek büyük bir umutla yollarına devam edeceklerini söyledi. Dünyaya da mesaj veren İhvan lideri, tüm özgür dünyanın bu katliama karşı tepki göstermelerini beklediklerini dile getirdi.

İHVAN ÜLKENİN HERYERİNDE MEYDANLARDA
Darbecilerin dün halkı İhvan`a karşı sokağa dökme çağrısı sonrası istediğini elde edemediğine dikkat çeken İhvan liderlerinden Eşref Abdülgaffar, "Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`yi destekleyenler onlarca noktada meydanlara inerken, darbeciler sadece Tahrir ve el İttihadiye`de toplanabildiler." diye konuştu.

ŞİDDETE BULAŞMADAN EYLEMLERİMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ

Cuntacı ordunun saldırı, katliam ve tüm tahriklerine karşı şiddete bulaşmayacaklarını ifade eden Abdülgaffar, "İhvan olarak yöntemimizde hiçbir değişiklik olmayacak ve hiçbir şekilde şiddete bulaşmadan eylemlerimizi devam ettireceğiz." dedi.

HALK KATLİAMA RAĞMEN MEYDANLARI TERK ETMİYOR
Yapılan katliamlara rağmen Mısır halkının meydanları terk etmediğini aksine daha bir doldurduğunu vurguladığını Abdülgaffar, "Bu katliamların Mısır halkını caydıracağına inanmıyoruz. Nitekim şu anda göstericilerin hala sokakta olması bunun delilidir. Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte halkın daha büyük bir kalabalıkla meydanlara ineceğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

"BİZ UMUTLUYUZ VE YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ"

"Biz umutluyuz ve yolumuza devam ediyoruz" diyen Abdülgaffar, cuntacı ordunun saldırı ve katliamlarına rağmen kararlarından vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

TÜM DÜNYAYA ÇAĞRI…
Başta Türkiye olmak üzere Uluslararası kamuoyu ve tüm dünyaya seslenen Abdülgaffar, "Bütün özgür dünyanın bu katliama karşı tepki göstermelerini bekliyoruz." diye çağrıda bulundu. (Mehmet Özcan / İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir