• DOLAR 32.579
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2428.678
  • ...
Salih Müslim: Türkiye , Halkımıza Yardım Edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan

Doğruhaber / Dışhaber Servisi

İstanbul`a gelen PYD lideri Müslim sınırları , PYD-Nusra arasındaki çatışmaları , Suriye Kürdistan`ına konulan yiyecek ambargosunu konuştuklarını ve bu problemlerin  haledileceğini umduğunu söyledi.

Daha önce Hewler`de Davutoğlu ile bir kez daha görüştüklerini söyleyen Müslim sınırların güvenliği ve özeriklik ile gelişmeleri Türkiye ile beraber adım atacaklarını söyledi.

Müslim Türkiye`nin Kürdistan gerçeğinden korkmamasını ve artık 900 km`lik sınırın bulunduğunu söyledi.İki halk arasında diyalog kapısının daima açık olmasını beklediklerini  söyleyen Salih Müslim Rojava`da halk diğer halklarla beraber hareket edeceğini ve Türkiye`nin Nusra gibi örgütleri kontrol altına almasını söyledi.

PYD lideri Türkiye`nin bazı şartları olduğunu ve bunlara karşılıkta kendilerinin de bazı şartlar ortaya koyduğunu belirterek gelecek günlerde Kürdistan sınırlarının artık işlevsiz kalması gerektiğini söyledi.

Müslim son olarak Suriye Kürdistan`ında diğer parti ve hareketlere karşı zor kullanmayacaklarını ve herkesin örgütlenme özgürlüğünün olduğu söyledi.

RUDAW

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir