• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...
Gürsu'da yaptığımız haberler yankı buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


BURSA- İlke haber Ajansının yaptığı haberler yankı buldu. Geçtiğimiz günlerde Bursa'nın en gözde ilçelerinden olan Gürsu'da bozuk yolları ve tarihi evlerin yıkılmak üzere olduğunu gündeme getirmiştik.

Yaptığımız haberler üzerine harekete geçen Gürsu belediyesi önce, aylardır şikâyet konusu olan ve bir türlü onarıl(a)mayan yolları onarıp asfaltlamaya ve haberimizde yer alan yol kenarlarına bırakılan 6 aydır kaldırılmayan inşaat molozlarını da kaldırmaya başladı.

Ardından Gürsu'da bulunan tarihi yapıların madde bağımlıların meskeni haline geldiğini ve neredeyse yıkılmak üzere olduğunu gündeme getirdik. Yaptığımız bu haberler üzerine harekete geçen Gürsu Belediyesi bu sefer de bu eski yapıların tekrar geri kazanımı için yapı onarım çalışması başlatacağını duyurdu. Haber üzerine harekete geçen Gürsu Belediyesi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"İlçenin tarihi mirasının korunması ve bir turizm kenti olarak gelişmesini sağlamak hedefiyle, Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi' nce yürütülen çalışmalar sonucunda oluşturulan "Bölgenin Alternatif Turizm Merkezi; Gürsu" projesi kapsamında, 2 tescilli bina rekonstrüksiyon (yeniden kurma) yöntemiyle korunarak geleceğe taşınacak."

"İLKHA'ya teşekkür ediyorum"
Öte yandan İLKHA Bursa temsilciliğini arayan Erhan Akar isimli vatandaş yapılan haberlerden ötürü mahallelerinde asfaltlama çalışmaları başlatıldığını bildirerek teşekkür etti.

Bozuk yolların olduğu mahallede esnaf olan Akar, "Benim babam astım hastası, aylardır bu yollardan çok çekti ama sayenizde artık toz ve toprak yutmayacağız. Size ve İlke Haber Ajansına çok teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun." ifadelerini kullandı.
NOT: daha önce yaptığımız haberlerin linki;

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/haber/gursu-belediyesi-bu-yapilari-neden-gormuyor.html ,
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/haber/gursunun-yol-cilesi-bitmiyor.html
(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir