• DOLAR 32.492
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2431.797
  • ...
Bahçeli`den Arap Liderlere Sert Çıkış!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MHP Lideri, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi yönetimine askeri darbe ile son verilmesinin ardından darbeye destek veren Arap dünyasının liderlerini çok sert bir dille eleştirdi.

Bahçeli, "Milyar dolarlık enerji varlıkları üzerine oturan sultanlar, zorbalar, despotlar çöplerden ekmek toplayan kendi insanlarını, kendi vatandaşlarını göremeyecek kadar günaha gömülmüşlerdir. Bir gözü batıda diğer gözü de petrolde olan kuldan utanmaz, Allah`tan korkmaz köhnemiş kralları, küflenmiş sultanları ve işbirlikçi yönetimleri İslamla nasıl bir göreceğiz" dedi.

"ORTADOĞU KARANLIK BİR DEVİRDEN KAYGI VERİCİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR"

Bugünkü şartlarda genelde İslam aleminin özelde Ortadoğu`nun karanlık bir devirden kaygı verici bir süreçten geçtiğini vurgulayan Bahçeli, İslam`ın hakim olduğu coğrafyalarda kavga ve karışıklığın haddinden fazla olduğunu, tahammül sınırlarını çoktan yardığını ve aştığını söyledi.

Bahçeli aynı zamanada sayıları 2 milyara varan Müslümanların hak etmedikleri yönetimlere ve layık olmadıkları hayat standartlarına mahkum olduklarını dile getirdi.

"MİLYAR DOLARLIK ENERJİ VARLIKLARI ÜZERİNE OTURAN SULTANLAR GÜNAHA GÖMÜLMÜŞLERDİR"

İslam ülkelerinin sıkışmış, darlık ve yokluk içine düştüğüne dikkat çeken Bahçeli, uzun zamandır çok ciddi bir yönetim sorunuyla İslam`ın nurlu ve ilahi buyruklarına yüz çevirmenin sonuçlarıyla sarsıldığını vurguladı. Bahçeli, "İslam toplumları adeta kaos imal eden bir noktaya savrulmuştur. İslam ülkeleri adeta kargaşaya pirim veren bir açmaza sürüklenmiştir. Bu gelişmeler gerçektende yaralayıcı ve düşündürücüdür.

"ALLAH`TAN KORKMAZ KÖHNEMİŞ KRALLARI İSLAMLA NASIL BİR GÖRECEĞİZ"

" Bir gözü batıda diğer gözü de petrolde olan kuldan utanmaz, Allah`tan korkmaz köhnemiş kralları, küflenmiş sultanları ve işbirlikçi yönetimleri İslamla nasıl bir göreceğiz. Daha düne AK Parti`nin ittifak halinde olduğu, yediğinin içtiğinin ayrı gitmediği Suudi Arabistan`ı, Katar`ı ve diğerlerini nasıl anlamlandıracağız. BOP`a payanda olmayı, Müslümanlara eziyet etmeyi, birbirine düşürmeyi, etnik ve mezhep ayrımını tahrik etmeyi efendimizin tebliğinin neresine sığdıracağız" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir