• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
`28 Şubat okullarda sürüyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TOKAT- Tokat`ta eğitim ve sosyal faaliyetlerinde bulunan Tokat Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) ve Eğitim İlke-Sen, Tokat yer altı çarşısı üzerinde gerçekleştirdikleri eylemle ilk ve orta öğretim kurumlarında başörtüsünü bir kez daha yasaklan MEB yönetmenliğini protesto etti.
 
TOKAD ve Eğitim İlke-Sen adına basın açıklamasında konuşan Sedanur Tokel, 11 yıllık iktidarı boyunca başörtüsü yasağına karşı köklü düzenlemeler yapmayan AK Parti`nin, ocak ayında yayımladığı yönetmelikte ilk ve orta öğretimde başörtüsünü zaten açık bir şekilde yasakladığını; şimdi de başka bir düzenlemeyle yasağı kalıcı hale getirdiğini söyledi.
 
Okullardaki kılık kıyafet seçimini velilerin inisiyatifine bırakıldığını, bu yapılırken yönetmelikteki sınırlamalara aykırı olmamak kaydı getirildiğini, dolayısıyla iktidarın ilk ve orta öğretimde başörtüsü yasağında ısrarcı olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Tokel, "Değişik vesile ve siyasi kaygılarla tabanının dini hassasiyetlerini harekete geçirmek için başörtüsüne dönük saldırıları dile getiren; kendi kızının 28 Şubat döneminde yurt dışında okumak zorunda kaldığını ifade eden başbakanın ve onun yönettiği hükümetin milyonlarca kızımızın başörtüsünü açıkça yasaklaması başka ve topyekûn bir saldırı ve taciz biçimi değil midir?" diye sordu.
 
Bu düzenlemeyle başını örterek okumak isteyenlerin sadece İmam-Hatiplere gitmesinin dayatıldığını, bu dayatmanın ruhban tavrı olduğunu vurgulayan Sedanur Tokel, başörtülü okumak isteyen kızların Fen Liselerinden, Sosyal Bilimler Liselerinden, Anadolu Liselerinden, Anadolu Öğretmen Liselerinden uzaklaştırıldığını, bunun ise açık bir ayrımcılık, zulüm ve halkı sınıflara ayırmak olduğunun altı çizdi.
 
"Başörtülü bir öğretmenin görevine iadesine itiraz eden MEB müşavirini görevden uzaklaştıranlar şimdi milyonlarca öğrencimizin başörtüsünü yasaklarken ne yapacaklar? Getirdikleri serbest kıyafet uygulamasını da ikide bir değiştirerek ellerine yüzlerine bulaştıranlar da topyekûn istifa edecekler mi?" diye soran Tokel, Hükümetten bu uygulama için halktan özür dilemesini ve bütün başörtüsü yasaklarını şartsız sınırsız kaldırmasını istedi.
 
Eylem boyunca "Başörtüsüne Şartsız Sınırsız Özgürlük, Eğitimde Yasaklara Dayatmalara Son" pankartlarının yanı sıra "Başörtüsünü Yasaklayan MEB Yönetmeliğine Hayır" gibi çok sayıda döviz taşındı, "28 Şubat okullarda sürüyor, Yasakçı yönetmelik geri çekilsin, Yasakçılar istifa!" gibi sloganlar atıldı, tekbir getirildi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir