• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
HOŞ GELDİN YA ŞEHRİ RAMAZAN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sen olmasaydın şeytanlar bağlanamazdı. Sen bize cennet kapılarını ardına kadar açtın. Sen attığımız her adımda bize sevap kazandırmak istedin. Sen bize iftarda tattırdığın o eşsiz ve benzersiz heyecanlı bekleyişimizle inşallah Rabbimiz ile buluşacağımız anın sevincini hatırlatıyorsun. Ne mutlu sana ki hep böyle kutsal mesajları yüklemişsin.

Sen bize bütün senemizi nasıl geçirmemiz gerektiğini öğrettin ey sultanların sultanı Ramazan. Sen bize okul oldun, medrese oldun. 365 günün eğitimcisi ve muhasebecisi oldun. Bundan dolayı senin kıymetini ancak bütün bedeni ile bütün düşünce frekansları ile oruç tutan anlar. Ve ancak sen aramızdan ayrılıp gidince senin kıymetin anlaşılır. Rabimiz; sen aramızda iken yeni gelmişken kıymetini anla yanlarlardan eylesin.

Hoş geldin ey bizim kim olduğumuzu ve nasıl biri olmamız gerektiğini bize hatırlatan ve bizleri her türlü hastalıklardan arındırarak Rabbimizle barıştıran.

Ve yine hoş geldin ey senin sevabının sadece seni bize farz kılan ve Yüce Rabbimizin ‘’mükafatını ancak ben veririm ‘’ diye övdüğü bereketli, sevabı bol Rahmet ayı. Bizleri sağ salim sana kavuşturan Allah’a hamdolsun. Bizlerin tüm günahlarımıza rağmen bütün güzelliklerinle gönüllerimize, evlerimize, mahallelerimize, sokaklarımıza, iş yerlerimize, camilerimize misafir oldun, konuk oldun.

Şan verdin, şeref verdin, iman verdin, pratikte imanın tadını verdin. Bizleri on iki ayın finaline ulaştırdın. Ümmete on iki aya bedel kulluk icra etmelerine vesile oldun. Bizleri islamın özüne ulaştırdın. Günün 24 saatini Rabbimizi düşünerek, tefekkür ederek geçirmemizi nasip ettin. Bundan daha büyük mutluluk varımıdır? Ey bütün bereketleri barındıran mübarek Ramazan.

Hoş geldin ey ümmetin birleştiricisi ve bütünleştiricisi. Çünkü ümmet sende birleşiyor, dayanışmayı senden öğreniyor. Kardeşlik seninle birleşip perçinleşiyor. Sen bize kardeşlerimizin derdi ile dertlenmeyi öğrettin. Sen bize Dünyada açlık ve sefalet çeken, zülüm altında inleyen kardeşlerimizi hatırlattın. Onlara dua etmemize vesile oldun.

İnan ki ey Ramazan! Rabbimiz sende öyle güzellikler öyle hikmetler barındırmış ki anlatmakla bitiremeyiz. Seni anlatmakla gönlümüz huzur bulur, konuşmamız güzelleşir. Sendeki hikmetleri Rabbimizin dilediği kadarını anlayabilmişiz. Bir de dünya ve ahiret ile ilgili bilmediğimiz hikmetlerinde vardır. Rabbimiz o bilemediğimiz hikmetlerinden de bizi nasiplendirsin.
Ey bizi günaha bulaşmaktan koruyan. Yanlış yola girmemize engel olan.Dilimizi gıybetten, kötü ve boş söz söylemekten koruyan. Gözlerimizi harama bakmaktan alıkoyan en iyi koruyucu. Açıkçası her açıdan nefsimizi terbiyesi altına alan, enaniyetimizi dizginleten, en öfkeli anımızda dahi ‘’Allah’ım ben oruçluyum’’ dedirterek kalp kırmaktan uzaklaştıran can Ramazan;

Keşke sendeki mükafatı idrak etseydik o zaman hepimiz senenin bütün günlerinin oruçlu olmasını isterdik. Çünkü Resülüllah bize böyle öğretmiştir.

Bizler ne kadar aciz ve güçsüz olduğumuzu seninle anladık. Bütün güç, kuvvetin seni bize farz kılan Rabbimize ait olduğunu ve bütün hazinelerin anahtarının rabbimizde olduğunu seninle anladık Ey Şehri Ramazan.

Talut’un ordusu nehir ile imtihan edildiğinde ne kadar zorlu bir imtihan geçirdiklerini seninle anladık. Ve suyun ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu seninle anladık. Rabbimizin Kur’anda ‘’De ki suyunuz çekilirse gökten size kim su indirir’’ ayetini seninle daha iyi anladık.

Sabrı biz senden öğrendik. Tahammülü ve dayanmayı senden öğrendik. Günahlardan uzak kalmanın faydasını senden öğrendik.

Ey ramazan sen bize cömertliği öğrettin. Fakirlere, yoksullara, yetimlere, yolda kalmışlara sahip çıkmayı senden öğrendik. Ve bu öğrendiklerimizi büyün seneye yani yaşamımızın her alanına yaymamız gerektiğini senden öğrendik.

Ve tekrar tekrar hoş geldin. Onlarca, yüzlerce ve binlerce kez hoş geldin ey Şehri Ramazan. Bizleri sana kavuşturan Rabbimize sayısızca hamdler ve sayısızca şükürler olsun.

Ey Rabbimiz , bizleri Ramazan ayını hakkıyla idrak edip ve hakkıyla Ramazan ayını ağırlayanlardan eylesin. Amin…
 
Nihat Bakşi /doğruhaber/ okur mektubu
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir