• DOLAR 32.503
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2488.15
  • ...
VGC'den açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti, üyeliklerine son verilen gazetecilerin gazetecilik vasıflarını yitirdikleri ve farklı alanlarda çalışmaya başladıkları belirtilerek, bunun farklı yönlere çekilmek istendiğine dikkat çekildi.


1998 yılında kurulan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nin tüzüğü gereği mesleki bir kuruluş olduğu ve üyelerinin sadece gazetecilerden oluştuğu hatırlatılan açıklamada;


"Van'da aktif gazetecilik faaliyeti yürüten birçok gazeteci cemiyetimiz üyesidir. Her dönem doğal olarak cemiyet yönetim kurulu üye listesini gözden geçirmektedir. Bu her kuruluşta da söz konusudur. Bizler yönetime geldikten sonra aralarında DİHA, AA, Zaman Gazetesinden, Azadiya Welat gazetesine kadar gazetecilik faaliyeti yürüten 60 gazeteci cemiyetimize üye yapılmıştır. Buna karşılık 21 kişinin de gazetecilik faaliyeti yürütmedikleri ve meslekten ayrıldıklarından dolayı üyeliklerine son verilmiştir" denildi.


Gazeteci niteliklerini ve koşullarını yitirmiş olmalarından ötürü Azim Yacan, Ubeydullah Hakan ve birkaç üyelerinin üyeliklerine son verildiği belirtilen açıklamanın devamında,


"İsmi geçen 2 arkadaşımız hiç de şık olmayan bir tutum sergileyerek işi kişileştirmişlerdir. Bir siyasi parti yöneticisi olan Azim Yacan, eleştiri sınırlarını aşarak yönetici arkadaşlarımızın aileleri ile ilgili sosyal medyada karalama kampanyaları başlatmıştır. Bugün üyeliklerine son verilen Yacan, Hakan ve onlara desteğini sunan Oktay Candemir, ortak bir basın açıklaması gerçekleştirerek kendilerini Kürt basını olarak tabir edip ayrıştıran arkadaşların tutumuna cemiyet olarak anlam verememekteyiz" ifadeleri kullanıldı.


Cemiyetin yönetim kurulu, tarafından alınan karara siyasi bir boyut kazandırılmak istendiği ve kendilerinin de bunun içine çekilmek istendiği vurgulanan açıklamada ayrıca Cemiyetin siyasetle işi olmadığı belirtilerek, "Seçildiğimiz günden bu yana bunun siyasetle işimiz olmadığını defalarca deklare edip karşısında durduk. Bizler gazeteciyiz. Siyasi parti sözcüleri değiliz. Sonuç olarak, tüzüğümüzün öngördüğü gazetecilik vasfını yitiren arkadaşlarla ilgili alınan kararın arkasında durduğumuzu ve işi siyasi boyuta çekerek gazetecileri hedef gösteren zihniyeti kınadığımızı belirterek kişilik haklarımıza yapılan saldırılarla ilgilide yasal girişimlerimizi başlatacağımızı ifade ediyoruz" ifadelerine yer verildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir