• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Soğutucu ve Vantilatöre yoğun talep
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Bu yaz hava sıcaklıklarının rekor seviyelere ulaşması sebebiyle Midyat'ta soğutucu ve vantilatör satışlarını rekor seviyede artırdı. Gece sıcaktan uyuyamayan halk, sabah soğutucu ve vantilatör almaya koşuyor.


Satışlardaki artışla ilgili görüştüğümüz esnaf Abdusselam Gökalp, sıcaktan bunalan vatandaşların serinlemek için teknolojik özellikleri gelişmiş olan sulu soğutucu ve vantilatör tercih ettiklerini söyledi.


Geçmiş yıllara oranla bu yıl iki kat daha fazla satış yaptıklarını ifade eden Gökalp, Ramazan ayının da yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte vantilatör ve soğutuculara talebi arttırdığını belirtti.


Midyat'ta sıcaklıkların artmasıyla birlikte soğutucu ve vantilatör satışlarında artış olduğunu kaydeden Gökalp, "Sıcakların anormal derecede yükselmesi, vantilatör satışlarının artmasını sağladı. Satışlar ile biraz olsun işlerimiz açıldı. Yaz sıcağı nedeniyle bunalan vatandaşlar sulu soğutucu ve vantilatörlere büyük ilgi gösteriyor. Vantilatörler peynir ekmek gibi satılıyor. Fabrika bile şuan yeni siparişlerimiz yetiştirmekte zorlanıyor. Stoklar tükenmiş durumda" dedi.


Vatandaşın kesesine uygun ödeme şekilleri sunduklarını belirten Gökalp, "Ev ve işyerleri için farklı ebat ve özelliklere sahip olan ürünlerimiz bulunuyor. Aynı şekilde 20'ye yakın vantilatör çeşidimiz de var. Bunların da fiyatları 50 ile 200 lira arasında değişiyor. Vatandaş bütçesine göre bu ürünlerden tercih ediyor" diye konuştu.


Öte yandan Midyat'ta son günlerde hava sıcaklığının 43 dereceye kadar çıktığı bildirildi. (Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir