• DOLAR 32.554
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2425.598
  • ...
İstanbul, Ankara, İzmir ve Aydın`da yangın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İstanbul, Ankara, İzmir, Çanakkale, Antalya, Balıkesir ve Aydın`da bugün neredeyse eş zamanlı olarak yangınlar çıktı. Yangınların çoğu ormanlık alanlarda çıktı. İstanbul`daki yangın bir imalathanede meydana geldi. Ankara`daki yangın ise ODTÜ`nün bahçesindeki ormanlık alanda çıktı.

İzmir ve Manavgat`ta yeşili küle çeviren alevlerin söndürüldüğü saatlerde ise Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı`nda alarm verildi. Şehitlik ve savaş alanlarının bulunduğu bölgedeki yangını söndürmek için ekipler seferber oldu.

ANKARA

Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi`nin (ODTÜ) arazisinde yangın çıktı. ODTÜ arazisinin Ahlatlıbel kesiminde bulunan ormanlık bölgede çıkan yangına Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve ASKİ ekipleri müdahale ediyor. Alevlere teslim olan alandan yükselen dumanlar geniş bir bölgeden görülebiliyor. Yangın söndürme ekipleri, yanan ağaçların bulunduğu bölgeye ulaşabilmek için ODTÜ arazisini çevreleyen tel örgüleri yıkarak, itfaiye araçları ve tankerlerin geçişini sağlıyor.

ÇANAKKALE

Çanakkale`de şehitlik ve savaş alanlarının bulunduğu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı`ndaki Eceabat İlçesi`ne bağlı Kilitbahir Köyü girişinde, saat 16.00 sıralarında orman yangını çıktı. Şehitliği`ne 500 metre mesafedeki yangına ilk müdahaleyi askerler yaptı. Hızla yayılan alevlerin bulunduğu bölgeye Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü`ne bağlı arazöz ve işçiler de sevk edildi. Ayrıca Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü`ne bağlı yangın söndürme helikopteri de söndürme çalışmalarına havadan destek veriyor. Bölgeye takviye olarak arazözler gönderildi.

AYDIN

Aydın`ın Yenipazar ilçesi Donduran köyü yakınlarında çıkan arazi yangını ormanlık alana sıçradı.

Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın büyük bir alana yayıldı. Yangına karadan ve havadan müdahale yapılıyor.

İlk bilgilere göre bazı bağ evleri yandı, yüz binlerce zeytin ağacı ve Yenipazar ilçesinde bulunan 012 antik kenti zarar gördü. Yenipazar`ın güneydoğusundaki tepelerden ilçeye doğru ilerleyen alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

İZMİR

İzmir`in Gaziemir ilçesi Sarnıç ve Kısıkköy mevkilerinde iki noktadan orman yangını çıktı. Yoğun duman nedeniyle Gaziemir`de bulunan Adnan Menderes Havalimanı`nda iniş kalkış yapan uçakların görüş mesafesi düştü, ancak seferlerde aksaklık yaşanmadı. Yaklaşık 6 hektarlık kızılçam, 6 hektar da otluk ve makilik alanda etkili olan yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığı öğrenildi. Kısıkköy tarafında otluk alanda başlayan yangına, sigara nedeniyle alev alan bir kamyon üzerinden yol kenarına atılan yatağın neden olduğu iddia edildi. Yanan yatağı yol kenarına atan 3 kişi gözaltına alındı.

BALIKESİR`DE İKİ YANGIN

Balıkesir`in Edremit ilçesinde iki yerde çıkan küçük çaplı orman yangınları, Edremit Orman İşletme ekiplerinin zamanında müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.

İlk yangın, Eybek Dağı`nda 100 metrekarelik alanda çıktı. Dumanı gören Karadağ kulesindeki orman görevlisinin haber vermesiyle bölgeye ekipler sevk edildi. Kısa sürede ulaşan ekipler, yangını büyümeden kontrol altına aldı. Ekiplere teşekkür eden Edremit Orman İşletme Müdürü Mehmet Demirbağ, "Rüzgarlı havaya rağmen ekiplerimiz, zamanında müdahale ederek yangının büyümesini önlemişlerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

İkinci yangın ise Çamcı köyünde, dere yatağında otların tutuşmasıyla başladı. Çevredeki vatandaşların dumanları farketmesiyle Edremit Orman İşletme ve Edremit İtfaiyesi`nden yardım istendi. Kısa sürede gelen ekipler, dere yatağındaki yangına müdahale ederek söndürmeyi başardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir