• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...
Fethi Çelenk'in ismi su kuyusuna verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Geçen sene yardım faaliyetlerinin organizasyonunu sağlamak üzere gittiği Afrika ülkesi Kenya'da geçirdiği trafik kazası sonunda hayatını kaybeden Rida-Der gönüllüsü Fethi Çelenk'in ismi su kuyusuna verildi.


Adıyaman doğumlu ve İlahiyat Fakültesi mezunu Çelenk'in ismi, hayırseverlerin desteği ile Sudan/Darfur'da açılan su kuyusuna verildi.


Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan RİDA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin; "Fethi Çelenk kardeşimizin beklenmedik ölümü ailesi, dostları, bizler ve tüm sevenlerini derinden sarstı. Fethi kardeşimizin vefatının üzerinden tam bir yıl geçti. RİDA-Der olarak Fethi Çelenk ismini yaşatmak için, gönüllülerimizin desteğiyle Afrika'nın açlık ve kuraklığın hüküm sürdüğü Sudan / Darfur'da, merhum kardeşimizin ismini taşıyan bir su kuyusu açtırdık. Açılan kuyu ile bölgede bulunan Kur-an Kursu öğrencileri ve bölge halkı faydalanmaya başladı. Bu mübarek günlerde merhum Fethi kardeşimize tekrar Allahtan Rahmet diliyorum. Dua ediyoruz ki, bu kuyudan su aktıkça kuraklık çeken insanlara hayat, Fethi kardeşimize de Ahirette cennet sularından bir su olarak ikram edilir" dedi.


Fethi Çelenk, 27 Temmuz 2012 tarihinde Nayrobi'ye 40 km uzaklıktaki Tika isimli şehrin çıkışında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Çelenk, 31 Temmuz 2012 tarihinde memleketi Adıyaman Kâhta'ya bağlı Yelkovan köyünde sevenlerinin dualarıyla son yolculuğuna uğurlanmıştı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir