• DOLAR 32.439
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2478.785
  • ...
Özgür Kudüs için bir meşale de sen yak…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL - Her yıl mübarek ramazan ayının son cumasında düzenlenen 'Dünya Kudüs Günü' için bu yılda dünyanın farklı bölgelerinde çeşitli etkinlikler düzenliyor. Türkiye'de de birçok şehirde çeşitli etkinlikler ve basın açıklamalarıyla siyonist işgal rejimi israil tel'in edilecek.

Filistin davası için birçok alanda faaliyetlerde bulunan Özgür Kudüs Platformu, Dünya Kudüs Günü dolayısıyla 'Özgür Kudüs için bir meşale de sen yak' sloganı ile 2 ağustos Cuma günü Fatih camisinde teravih namazı sonrası meşaleli yürüyüş düzenliyor.

Basın ve medyanın da takip edeceği yürüyüşe birçok sivil toplum kuruluşu yetkili, üye ve gönüllülerinin katılması bekleniyor. Fatih Saraçhane'de son bulacak yürüyüş sonrası yapılacak basın açıklamasıyla siyonist gaspçı israil'in 65 yıllık işgali tel'in edilecek.

'Kudüs'ün Özgürlüğü Ümmetin Özgürlüğüdür' şiarıyla hareket eden Özgür Kudüs Platformu, Kudüs davasının sadece Filistinlilerin değil tüm İslam aleminin ortak davası olduğunu savunuyor. Ve işgal altındaki Filistin topraklarının özgürlüğü için direnişin tek seçenek olduğunu söyleyen İslami Direniş Hareketi Hamas'ı da destekliyor.

Platform, düzenlediği panel ve etkinliklerde yaptığı açıklamalarla, 65 yıldır işgal ettiği Filistin'de her türlü cürmü işleyen siyonist rejimin, adeta tek bir Filistinli kalmayıncaya dek dört bir koldan sürdürdüğü işgal politikası karşısında sessiz kalan dünyayı ayağa kalkmaya ve Müslümanları duyarlı olmaya çağırıyor. (Muhammed Can / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir