• DOLAR 32.528
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2491.726
  • ...
SON DAKİKA
Dondurma Tüketimine Dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Sıcak yaz günlerinin gelişiyle birlikte başta dondurma olmak üzere buzlu gıdaların tüketiminin de arttığını belirten uzmanlar, açıkta satılan dondurmalar konusunda uyarılarda bulunuyor.

Yeterli ve dengeli beslenme için her gün tüketilmesi gereken süt ve süt ürünleri grubunda yer alan dondurmanın, protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra A, B, C, D, E vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineralleri içerdiğini belirten uzmanlar, "Dondurma her ne kadar besleyici değeri yüksek bir gıda olsa da sağlıklı koşullarda üretilmemiş veya saklanmamış dondurmalar, sağlığı tehdit eder hale gelebilir. Bu nedenle sağlık koşullarına uygun ortamda üretilen, gerektiği şekilde korunan ve sağlıklı ambalajlarda satışa sunulan dondurmalar ve buzlu içecekler tüketilmeli; bu tür besinler güvenilir olmayan yerlerden satın alınmamalıdır." diyor.

Dondurma Tüketirken Nelere Dikkat Edilmeli
Dondurma tüketirken dikkat edilmesi gereken en önemli hususun, sağlıklı ve hijyenik şartlarda hazırlanmış olması olduğunu söyleyen uzmanlar, bunun için de dondurmanın pastörize sütten yapılması ve hijyenik koşullarda üretilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Uzmanlar dondurmada dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıralıyor: "Sağlıksız koşullarda üretilen dondurmada bakteriler kolaylıkla üreyebilir ve zevkle yediğimiz dondurma sağlığı bozucu hale gelebilir. Bu nedenle özellikle açıkta satılan dondurmalar ve buzlu içecekler satın alınırken dikkatli olunmalı, güvenilir olmayan yerlerden, sokak satıcılarından dondurma satın alınmamalıdır. Paketlenmiş dondurmalar ve buzlu gıdalarda ise paket üzerindeki etiket okunmalı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı üretim-ithalat izninin olup olmadığına, son kullanma tarihine dikkat edilmeli, izinsiz veya son kullanma tarihi geçmiş ürünler asla satın alınmamalıdır. Ayrıca bu tür gıdaların servis edildiği soğutucunun yeterli soğuklukta ve çalışıyor durumda olması da göz ardı edilmemelidir."
İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir