• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Mursi Kahire`den dışarı çıkmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslüman Kardeşler Teşkilatı sözcülerinden Abdulmevcud Derdari, Mısır`da ordunun yönetime el koymasının ardından gelişen olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ordunun, demokrasi ve özgürlük ortamını yok ettiğini anlatan Derdari, "Kanlı bir darbe oldu. Bu darbeyi Mısır kabul etmiyor. Çünkü insan haklarına, demokrasiye, özgürlüğe aykırı. Bu, dünyanın kabul etmemesi gereken bir darbe" diye konuştu.

Türkiye bizim için rol model bir ülke

Bazı hatalarının olabileceğini ancak darbeyi hiçbir gerekçenin meşru kılamayacağını anlatan Derdari, darbeyi kesinlikle kabul etmeyeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Mursi reformlarla sosyal adaleti getirmek istedi. Demokrasi getirmek istedi. Ama bunu istemeyenler vardı. Geçmişteki Mübarek rejiminin kalıntıları bunlar. Seçimlerde Mursi`yi destekleyenlerin çoğu alt, fakir kesimdendi. Orta ve üst sınıf iş adamları, ordu ve yargıda sorunlar vardı. Coğrafi, tarihsel, kültürel ve dini açıdan Türkiye ile çok ortak noktalarımız var. Türkiye`yi çok seviyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı da çok seviyoruz. Başbakan Erdoğan Mısır`da da Başbakan adayı olsa kazanır. Halkın gözünde o kadar popüler ve sevilen bir isim. Çünkü kültürel, dini başta olmak üzere pek çok ortak noktamız var. Türklere karşı müthiş bir sevgimiz var. Darbeye karşı Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan direniş sergiledi. Mursi`ye destek oldu. Çok ortak noktamız var. Mursi, Erdoğan`la birlikte hem ABD hem de Avrupa ile ilişkilerimizi geliştirebilir. Türkiye, bizim için rol model bir ülke. Bu sevgiyi yalnız İslam dünyası için değil, tüm dünya için göstermek gerekiyor."

Filistinlilerin acısını dindirmek istiyoruz

Gazze`ye geçişi sağlayan Refah Sınır Kapısı`nın darbenin hemen ardından kapatılmasına dikkati çeken Derdari, şöyle devam etti:

"Gazze`de 2 milyon insan yaşıyor. Burası Filistin`e girişin tek kapısıdır. Tıp hizmetleri başta olmak üzere bütün ihtiyaçlar buradan sağlanıyordu. Türkiye, Mısır ve Filistin olarak Filistinlilerin acısını dindirmek istiyoruz. Türkiye, Mısır`ın Avrupa dünyasına açılan kapısı, Mısır da Türkiye`nin bütün İslam dünyasına açılan kapısıdır."

Darbe için tüm ordunun değil, içindeki bazı kişilerin sorumlu tutulabileceğini anlatan Derdari, direnmeye devam edeceklerini söyledi.

Mursi Kahire`den dışarı çıkmadı

Mursi ile en son iki ay önce görüştüklerini ve darbeden iki gün önce Mursi ile görüşmek için haberleştiklerini ancak olayların şiddetlenmesi üzerine görüşmenin iptal olduğunu aktaran Derdari, "Şu an Mursi`nin nerede olduğunu bilmiyoruz. Ancak Mursi, Kahire`den dışarı çıkmadı. Mursi`nin Cumhuriyet muhafızları, ordu veya savunma bakanlığının sakladığı bir yerde olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir