• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
Suriyeli Mülteciler Yararına Kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bey-Der, Suriye`den Türkiye`ye iltica Suriyeli mülteciler yararına kermes düzenledi. Bugün saat 10.00`da Atatürk Parkında kurulan çadırda düzenlenen kermes, saat 18.00`a kadar devam edecek.

 

İki aya yakındır Suriye`de zülüm yapan Baas rejimi ve hükümetine kaşı başkaldırı ve kıyam gerçekleştiğini belirten Bey-Der Genel Başkanı Zeki İslamoğlu, "Eli silahsız sadece ve sadece demokrasi ve insan hakları çerçevesinde hak talebinde bulunan halka karşı mevcut iktidar güçleri tarafından silahla karşılık verilip saldırılarda yapıldı. Bu saldırılar neticesinde 1700`ün üzerinde insan öldürülmüş, 10 binlerce insan gözaltına alınmış, 10 binlerce insan ülkelerini tek etmek zorunda bırakılmış." dedi.

 

"Bu nedenle Suriye`den ülkemize gelen 10 binlerce mültecinin Batman`daki sesi olmak ve gereken desteği vermek amacıyla bir günlük kermes düzenledik." diyen İslamoğlu, "Zülüm kimden gelirse gelsin ona karşı olmak, mazlum kim olursa olsun onun yanında yer almayı hem inancımız hem de insanlık gereği kendimize görev biliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Bir asra yakındır gerek Beşer Esad`ın kendisi ve gerekse babasının yönetimleri döneminde ülkelerindeki insanlara hiçbir hak tanımadığını belirten İslamoğlu, "Bey-Der olarak bu kermese öncülük yaptık. Batman`da bulunan tüm STK`ları, odaları ve partilerin yanı sıra tüm halkımızı bu kermese davet ettik. Bu kermeste elde edilecek geliri Türkiye genelinde mülteciler için kampanya başlatan ve şuanda da mülteci kampında bulunan İHH üzerinden mülteci kardeşlerimize ulaştıracağız." dedi. (M. Salih Özcan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir