• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Oruç tutan küçükler büyüklerine örnek oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Ramazan ayının sıcak yaz aylarına denk gelmesinden dolayı birçok insan sıcaklıkları bahane ederek oruç tutmazken, yaşları 10 ila 15 arasında değişen küçükler tuttukları oruç ve davranışlarıyla büyüklerine örnek oluyor.
 
Oruç tutan 15 yaşında sekizinci sınıf öğrencisi Hasan Bülbül, bazen susadıklarını fakat Allah`ın yardımıyla oruçlarını tutuklarını söyledi. Allah`ın emri olan oruç tutmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten Bülbül, oruç tutmayan büyüklere de Ahireti ve Allah`a verielcek hesabı hatırlattı.
 
İftarlarda ayrı bir heyecan yaşanıyor
15 yaşındaki Orta Okul öğrencisi Hüseyin Bülbül ise, "Sıcak yaz aylarında oruç tutmak insana biraz susama veriyor. İnsan takatsiz kalıyor. Oruç tutan insan Kur`an-ı Kerim okuduğu zaman kendisine manevi bir güç geliyor ve yeniden dirilmiş gibi oluyor. Normal günlerde akşam ezanını heyecanla beklemezken Ramazanda bu tam tersi oluyor ve akşam ezanı için dakikaları sayıyoruz ve bambaşka bir heyecan yaşanıyor" dedi.
 
Bülbül Ramazanda günlerini nasıl geçirdiğini de şöyle anlattı: "Saat 10.30 Kur`an kursuna gidiyorum. Orada Kur`an okuyor ve sohbetle meşgul oluyoruz. Sonra eve geliyorum. Biraz dinlendikten sonra mukabele yapıyoruz. İftarımızı açtıktan sonra teravih namazlarına gidiyorum. Bu ayda Kur`an-ı Kerim indiği için bol bol okuyoruz."
 
Arap çöllerinde insanların 40 ile 60 derece arasındaki sıcaklıklarda oruç tutabildiklerini söyleyen Bülbül büyüklere seslenerek, "Bizim buralar daha güzel. Büyüklerin bunları düşünüp nefislerine hakim olmaları gerekir" ifadelerini kullandı.
 
Allah bizi Ramazan`dan ayırmasın
14 yaşındaki Orta Okul öğrencisi Nuri Aslan ise şunları aktardı: "Küçükken büyüklerimize örnek oluyoruz. Farz ve sünnet olan oruç ibadetini yerine getiriyoruz. Oruç tutarak sevap kazanıyoruz. Oruç tutmayanlar cehennem azabını düşünsünler ve oruçlarını tutsunlar. Acıkmıyorum. Ramazan güzel geçiyor. Herkes oruç tutsun."
 
Şuana kadar 4 gün oruç tutabildiğini dile getiren 10 yaşındaki dördüncü sınıf öğrencisi Abdurrahman Erdem de, "Ben hepsini tutmak istiyordum fakat günler uzun olduğundan dolayı ancak dört gün tutabildim. Sahura kalkıyorum. Teravihlerde mahalledeki camiye gidiyorum. Bol bol Kur`an-ı Kerim okumaya çalışıyorum. Ben bu yaşımla uzun ve sıcak günlerde dört gün tuttuysam benden büyükler de tutabilirler" şeklinde söyledi.
 
8 sekiz yaşında olduğunu ve küçük olduğu için şimdilik öğleye kadar oruç tutmaya çalıştığını dile getiren Yusuf Bülbül, "Büyüdüğüm zaman İnşallah hepsini tutacağım" temennisinde bulundu. (Osman Öksüz - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir