• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
KANDİL VE PENSİLVANYA’DAN  7’li MASAYA TAM DESTEK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Türkiye yine kritik bir seçimin eşiğinde bulunuyor. Seçim yarışı bir yanda HDP’nin de desteğini alan 6’lı masayı oluşturan Millet İttifakı ve öte taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başında olduğu Cumhur İttifakı arasında büyük bir mücadeleye sahne oluyor. HDP aday çıkarmayarak 6’lı masaya tam desteğini sunarken, Pensilvanya merkezli millet düşmanları ve Kandil’in eli kanlı savaş baronları da art arda açıklamalarda bulunarak Millet İttifakı lehine desteklerini yineliyorlar.

KANDİL'DEN 7'Lİ KOALİSYONA SEÇİM DESTEĞİ!

Adaylığını ilan etmesinin ardından HDP'den ve PKK'den peş peşe tebrik mesajları alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde HDP'ye ziyarette bulundu. HDP'li Buldan ve Sancar ile kameralar karşısına geçen Kılıçdaroğlu, "Kavgayı bitireceğiz." diyerek HDP ile birlik mesajı verdi. HDP, Kılıçdaroğlu'nun bu ziyaretinin ardından seçimlerde aday çıkarmayacaklarını açıkladı. CHP-HDP iş birliği duyurulurken PKK liderlerinden Duran Kalkan da yeni bir mesaj yayınladı.

DURAN KALKAN: ÖRGÜTLENEREK DESTEK VERECEĞİZ

7'li koalisyona desteğini yineleyen Kalkan, şöyle konuştu: “AK Parti, MHP faşizmini yıkmak için mücadele edeceğiz. Böyle bir faşizmi yıkma eğilimleri, tutumları, siyasetleri destekleyeceğiz yani. Buna göre desteğimiz bu yönlüdür. Tabii. Güç katacak her türlü siyasi tutuma, söze pratiğe destek vereceğiz. Örgütlenerek destek vereceğiz. Tutumumuz böyledir yani. Seçimde biz bu temeldeyiz. Bu temelde siyaset yapanlara desteğimiz vardır. Böyle bir mücadelenin sonuçlarını işte bir seçim süreci var. Seçim vesilesiyle siyasete de dönüştürmeye çalışacağız. Siyasi sonuçlarının alınması için de çaba harcayacak yani.” Öte taraftan Kalkan AK Parti iktidarını yıkmak için her türlü mücadeleyi vereceklerini söyleyerek skandal ifadeler kullandı.

"SEÇİMLER BİTENE KADAR EYLEMLERE SON VERİYORUZ"

PKK lider kadrosundan Besé Hozat PKK kanalına yaptığı açıklamalarda seçim sürecini ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin çok önemli bir seçim sürecine girdiğini söyleyen Hozat "Bu seçim hiçbir seçime benzemiyor" ifadelerini kullandı. Altılı koalisyonun birlikteliğini değerlendiren Hozat "Seçim süreci ile birlikte güçlü bir mücadele yürütülürse bu faşist iktidar 14 Mayıs'ta yıkılacaktır." dedi. Hozat açıklamasında PKK'nin seçimlere kadar askeri eylemlerine son verdiğini duyururken "Seçimler bitene kadar askeri eylemlerimize son verme kararı aldık." dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI DESTEKLİYORUZ"

HDP'nin Millet İttifakı'na destek vermesini "değerli, önemli ve anlamlı buluyoruz" diyerek yorumlayan Hozat "Seçimlerin sonucunu doğrudan etkileyecektir. Bu tutumu destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI HDP SAĞLADI"

HDP'li Mithat Sancar HDP'nin kapatılması durumuna karşı kendi adıyla seçime girmeyeceğini Yeşil Sol çatısı altında gireceklerini duyurmuş, "Biz Yeşil Sol Parti ile seçime gireceğiz. Bu kararımız net" ifadelerini kullanmıştı. Yeşil Sol adına mikrofonu eline alıp açıklamalar yapan Veysel Keser isimli şahıs, HDP'nin kilit parti durumunda olduğunu iddia ederek, "Herkes bilsin ki sayın Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını bile HDP'nin siyaseti sağladı. Onun dışındaki isimlerin aday olması durumunda desteklemeyeceğini sürekli deklare etti" şeklinde konuştu. Keser'in "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçu ile beraber 7 adet aranma kaydı olduğu öğrenildi.

PENSİLVANYA’NIN ÇOCUKLARINDAN TAM DESTEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dönem TV’den yaptığı açıklama ile "Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın serbest kalmasını istiyorsanız, KHK mağdurlarının mağduriyetinin giderilmesini istiyorsanız bana oy vereceksiniz." Diyerek FETÖ’ye selam çakmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı açıklamasının ardından ise FETÖ’den tam destek almaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu’nun kendilerine yönelik vaatleri dillendiren FETÖ’cüler Cumhur İttifakı aleyhine algı, iftira ve yalanlar sıralamaktan da geri durmuyor. En iyi bildikleri iş olan algı, yalan ve iftirayı sonuna kadar kullanan Pensilvanya’nın çocukları Cumhur İttifakı’na ve destekleyenlerine saldırmaktan geri durmuyor. Her söyledikleri yalan, her yazdıkları yalan olsa da ‘çamur at izi kalsın’ mantığıyla sürekli algı yaparak Cumhur İttifakına saldırmaktan geri durmuyorlar. FETÖ’nün firari çocukları seçim sonrasına o kadar eminler ki seçim sonrası için uçak bileti dahi almışlar.

PKK eylem yapmayacağız diyor ama EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ SALDIRGAN HDP BİNASINDAN ÇIKTI

Ağrı'da düzenlenen operasyonda Türkiye'de eylem hazırlığında olan PKK'li bir kişi yakalandı. PKK’li kişi, Doğubeyazıt HDP ilçe binasına girerken de görüntülendi. PKK/KCK'lı kişinin bombalı eylem yapmak üzere Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine geldiği bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Belirlenen adrese yapılan operasyonda PKK’li kişi kaçmaya çalışırken ikamet arkasında bulunan dere yatağında sağ olarak ele geçirildi. Ayrıca adreste bulunan 5 zanlı yakalanarak gözaltına alındı.  Şüphelilerin yakalandığı ev ve eklentilerinde yapılan aramada ise 2 el bombası, çok sayıda silah, şarjör ve fişek ele geçirildi. Suriye uyruklu olduğu tespit edilen PKK’li kişi, Doğubeyazıt HDP ilçe binasına girerken de görüntülendi.

“KANDİL VE PKK NE İSTERSE VADEDİYOR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sosyal medya üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı vaatlerine tepki gösterdi. Hamza Dağ "Kandil ve Pensilvanya'nın ne talebi varsa Kemal Bey vaat olarak ifade ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu bu sözleriyle aynı zamanda yürütmenin yargıyı kontrol edeceğini ve mahkemeleri rafa kaldıracağını açıkça itiraf ediyor. CHP despottur, değişmez!" ifadelerini kullandı.

AK Parti 24-25 ve 26. dönem İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise Kılıçdaroğlu'nun PKK ve FETÖ tarafından desteklendiğini söyledi. "Kılıçdaroğlu'nun arkasındaki irade Kandil ve Pensilvanya iradesidir" diyen Külünk, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: Milletimizin karar vermesi için PKK yöneticisinin söylediği cümleler belli. Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasındaki irade Kandil iradesidir ve Pensilvanya iradesidir. Pensilvanya diyor ki bu süreci biz yönetiyoruz, PKK diyor ki Sayın Erdoğan’ın bağımsızlık mücadelesini durdurmak için Batı adına biz Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz. Vatandaşlarımız düşünsünler karar versinler, bu bir parti meselesi değil.

Bu haberler de ilginizi çekebilir