• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Bakan Yıldırım: 400 milyar dolarımız teröre gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, dün Batman'a gelerek çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.


Çözüm sürecinin bölgenin en önemli konularından bir tanesi olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "Çözüm sürecinde ne kararlaştırıldıysa aynen sürdürülecek. Eğer bunun aksi bir gelişme olursa bunun sorumluluğunu da bunun müsebbipleri üstlenmiş olacaktır" dedi.


Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak, süreci akamete uğratacak, süreci zora sokacak hiçbir girişime fırsat vermediklerini ifade eden Yıldırım, bu yönde yapılan provokasyonlara da prim vermeyerek etkisiz hale getirdiklerinin altını çizdi.


30 binin üzerinde insan hayatını kaybetti
Çözüm sürecini çok önemsediklerini vurgulayan Yıldırım, "Çözüm sürecini ülkemiz için, milletimiz için ve özellikle bölge için çok önemsiyoruz. Terör, 30 yıl boyunca maddi ve insan kaynağımızı yok etti. 400 milyar dolar terörde kaybolan bu ülkenin kaynağı var. Bunun daha da önemlisi 30 binin üzerinde insanımızı kaybettik. Artık yeter. Eğer teröre giden paraları ülke kalkınmasına harcasaydık en az 10 tane GAP Projesi, en az 400 tane Boğaz Köprüsü, en az 20 tane Nükleer Santral, en az Atatürk Havalimanı gibi 10 milyar dolarlık yatırım yapılacak 40 tane havalimanı ve 100 bin kilometre demiryolu yapılabilirdi. Ama ne oldu hepsi gitti ve kimseye bir faydası olmadı" ifadelerini kullandı.


Çözüm süreci başarıyla sonlandırılacaktır
Konuşmasının devamında Yıldırım şunları kaydetti: "Binlerce sivil insanı kaybettik, ocakları söndü ve insanlarımızın yüreği yandı. Onun için bu altın fırsatı, çözüm sürecini akamete uğratacak hiçbir girişim tarih önünde hesap veremez. Onun için herkes bir konuşurken bin düşünmesi lazım. Tabi çözüm sürecinin bozulmasını isteyenler var. Ama biz bunlara fırsat vermeyeceğiz. Bu tarihi dönemi başarıyla sonlandıracağız." (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir