• DOLAR 32.508
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2430.287
  • ...
Kamyonun çarptığı yaya öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin'in Tarsus ilçesi D-400 karayolundan karşıdan karşıya geçmek isteyen Mehmet İyim (55), bir kamyonun altında kalarak hayatını kaybetti.


Kaza, D-400 karayolunda, Girne Mahallesi ile Duatepe Mahallesini birbirine bağlayan yaya geçidi üzerinde meydana geldi.


Alınan bilgiye göre; Tarsus'un Bahçe Mahallesinde Yenice Beldesinde ikamet eden ve Tarsus'a bağlı Özel Bahşiş Beldesi nüfusuna kayıtlı 55 yaşındaki Mehmet İyim, D-400 Karayolu üzerinde çizgilerle belirlenmiş yaya geçinden geçmek isterken Tarsus'tan Mersin istikametine gitmekte olan Ali Can Elibol'un kullandığı 33 CHB 72 plakalı kamyonun altında kaldı. Çarpmasının etkisiyle yola savrulan İyim, olay yerinde hayatını kaybetti.


Kaza nedeni ile D-400 karayolu Tarsus-Mersin istikameti yaklaşık 2 saat trafiğe kapatılırken, savcının olay yeri incelemesinin ardından Mehmet İyim'in cenazesi hastane morguna kaldırıldı.


Kaza yerinde trafik polislerinin yaptıkları çalışmanın ardından kamyon Şoförü Ali Can Elibol gözaltına alınırken kaza ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı.


Kaza sonrası arbede çıktı
Ayrıca mahalle sakinleri, iki önce aynı bölgede yine yaya geçidi üzerinde başka bir kazanın meydana geldiğini ve bu kazada 2 kişin öldüğünü, yaşanan tüm bu kazalara rağmen yetkililerin üst ve veya alt geçit yapmadıklarını belirterek yetkililere tepki gösterdiler. Yaşanan kısa süreli arbedenin ardından mahalle sakinleri yine vatandaşlar tarafından yatıştırılarak olay yerinden uzaklaştılar. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir