• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
Hayasızlıklara karşı Yusuf'lara ihtiyaç var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Başakşehir Ramazan programlarının ana teması olan "Mekke Resulleri" kapsamında düzenlenen söyleşilerin dördüncüsünde yazar Abdullah Yıldız, Sular Vadisi'nde, Hz. Yusuf (a.s)'ı anlattı.

 

"Putları yıkacak İbrahimlere ihtiyaç var"
Sular Vadisi etkinlik alanında, Hafız Mustafa Efe'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gece yazar Abdullah Yıldız'ın söyleşisiyle devam etti. "Bu günün iffetsiz, ahlaksız çağında çocuklarımızın önüne güzel örnekler koymalı, onları Yusuf'un (a.s) ahlakında yetiştirmeliyiz" diyen Yıdız, Kur'an-ı Kerim'in yüzde 60'ının peygamberlerimizin hayatını anlattığına dikkat çekti. " Kur'an-ı Kerim'de peygamberlerin bu kadar anlatılması çok önemlidir. Seçilmiş insanların her birinin farklı alanlardaki güzellikleri günümüze örnek teşkil etmelidir. Bugün Hz. Musa'nın (a.s) yolundan gidenlere ihtiyacımız var. Bugün putları yıkacak Hz. İbrahimlere (a.s) ihtiyaç var."

 

Kur'an-ı Kerim'de Hz Yusuf'un (a.s) hayatının bir bütün olarak işlendiğini ve güzellik timsali Peygamberin sadece yüzüyle değil, ahlakı, iffeti ile de güzel olduğunu belirten yazar Abdullah Yıldız, "Günümüzde çocuklarımızın idolleri sinema, dizi yıldızları oldu. Onların önüne güzel örnekler koymalı, bizler de davranışlarımızla örnek olmalıyız. Ancak bu sayede, Allah'ın (c.c) razı geleceği çocuklar yetiştirebiliriz. Afişlerle, cep telefonlarıyla hayasızlığın baş tacı olduğu çağımızda Hz. Yusuf'lara (a.s) ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Yazar Abdullah Yıldız söyleşi sonunda kitaplarını da imzaladı. (Enes Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir