• DOLAR 32.494
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2436.79
  • ...
Bakan Yıldırım: Parayla her şey yapılır ama kardeşlik asla
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak Diyarbakır (Amed) Havalimanı yeni terminal binasının temeli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katıldığı törenle atıldı.

 

Törende Diyarbakır'ın 9 bin yıl içerisinde 26 medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Her şeyi parayla yapabilirsiniz ama kardeşliği asla" dedi.

'Barış parayla tesis edilemez'
Her şeyin parayla yapılamayacağını ifade eden Bakan Yıldırım, "Parayla her şeyi yapabilirsiniz ama bazı işler var ki parayla pulla olmuyor. Eğer bir ülkede kardeşlik, dostluk, barış yoksa bunu parayla, pulla tesis edemezsiniz. Türkiye'de 30 yılı aşan bir süredir, kardeşliğimizi bozmaya çalışan, maalesef iç ve dış mihrakları, hep beraber gördük. Bölgeye refah, huzur barış gelmesini hep engellemeye çalıştılar. Onun için geçen on yıl içinde bütün zorluklara rağmen, Doğu'ya, Güneydoğu'ya yatırım yapmayı, buraların talihini değiştirmeyi, en öncelikli işlerimiz arasında gördük" ifadelerini kullandı.

 

'Elimizi değil başımızı taşın altına koyduk'
Çözüm sürecini de değerlendiren Yıldırım, " Çözüm süreci dedik elimizi değil, başımızı taşın altına koyduk. Başbakan hayatının en büyük siyasi riskini aldı. 35 yıldır insanlarımızı kaybediyoruz. Bu da yetmezmiş gibi dolaylı olarak 900 milyar kaynağımızı tükettik bir hiç uğruna' . Eğer terörle mücadeleye bu kaynakları harcamasaydık bugün 1 yerine 132 tane Bakü - Tiflis, Ceyhan boru hattı yapılabilirdi, 99 tane Atatürk Barajı, 15 tane Yavuz Selim Köprüsü, 80 Marmaray projesi yapılırdı" şeklinde konuştu.

 

'Diyarbakır, tel örgüler arasında izlendi'
Doğu ve Güneydoğu'ya 25 katrilyon liralık yatırım yapıldığını ifade eden Yıldırım, " Diyarbakır, yıllarca tel örgüler arkasında ötelendi, örselendi. Diyarbakır 5 yıl sonra, nüfusunun iki katı kadar dünyanın her yerine uçacak. Çünkü zaman kardeşlik, barış, kaybolan yılları telafi etmek zamanıdır" ifadelerini kullandı.

 

'Kardeşlik daim olsun'
Bakan Yıldırım son olarak, " Kimseler ağlamasın, kardeşliğimiz daim olsun. Şimdi siyaset zamanı değil, kardeşliği, huzuru, barışı pekiştirme zamanıdır. Kardeşliğimiz söylemimizi birlik üzerine kuracağız. Ülkemizde bölgemizde kardeşliği, barışı daim edeceğiz. Gün bir olmanın beraber olmanın zamanıdır. Ayrılıkların değil, birlikteliklerimizi ön plana çıkartıp kardeşliği pekiştireceğiz" ifadelerini kaydetti. (M.Sait Adiyaman / Hüseyin Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir