• DOLAR 32.319
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2292.817
  • ...
Bakan Yıldırım'dan sürece destek çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Batman'da 55 kişinin çalıştığı Bestcom Çağrı Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

 

Açılışa, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir ve AK Parti yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Batman'da hızlı bir sanayileşme var
Açılışta konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman'ın son yıllarda sanayide büyük bir atılım içerisinde olduğunu ifade ederek, "Bugün 130 yatırımcı bizden fabrika için yer istiyor. Biz de 430 bin metrekarelik bir yer satın aldık ve yakında burayı fabrikalar için tahsis edeceğiz. Batman'da hızlı bir sanayileşme var. Bundan 10 yıl önce Batman'ın ihracatı 600 bin dolardı. Şimdi 80 milyon doları aştı. Telekomünikasyon da Türkiye çağ atladı. Ülkemizde de bu sektör hızla büyüyor. Belki az sayıda istihdam var ama bu sektörün önü açıktır" dedi.

 

Batman'ın önünün açık olduğunu vurgulayan Şimşek, çözüm sürecine değinerek, "Hükümetimiz büyük riskler aldı. Kardeşliğimizi, beraberliğimizi ve birlikteliğimizi çok güçlü bir şekilde önümüzdeki bin yıllara taşıyacak çözüm süreci konusunda ne gerekiyorsa yapıyor. Ama çözüm sürecinde hepimize sorumluluk düşüyor. Bu sadece Hükümetin bir sorunu değil sizlerin desteği çok önemlidir. Sizlerin sürece sahip çıkması da çok önemlidir. Çünkü içeride de dışarıda da birçok çevre bu ülkenin gelişmesini, büyümesini ve huzur bulmasını riskli buluyor. Kendi menfaatleri açısından riskli buluyor. Bu normaldir ama bu oyunlara gelmeyeceğiz. Beraber kardeşliğimizi daha da güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Bakan Şimşek'in ardından kürsüye gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çağrı merkezleri hakkında bilgiler verdi.

 

Yatırımların yapılması için barışa ve huzura ihtiyaç olduğunu dile getiren Yıldırım, "Yatırımı artması için barışa ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Barış ve huzur olursa buraya yatırımlar artacak ve yatırım artınca buranın ekonomisi de artacaktır. Doğu ve Güneydoğu'ya yatırımlarda cimri davranmadık. Son 10 yılda Ulaştırma Bakanlığı olarak doğu ve güneydoğuya yaptığımız yatırım 23 katrilyondur. Batman son 10 yılda ulaştırmada aldığı pay 500 milyon TL'dir" dedi.

 

Çözüm sürecine de değinen Yıldırım, "Ülkemizde son 10 yılda sağlanan güven ve istikrara şimdi artık huzur, barışı ve kardeşliği de ilave ediyoruz. Çözüm süreci en büyük desteği buradan alıyor. Sizlerden ricam bu sürece sahip çıkalım. Bu kardeşliği daim kılalım. Bir olacağız, beraber olacağız ve provokasyonlara prim vermeyeceğiz. Ama sadece bizim hassasiyet göstermemiz yetmiyor. Diğer taraftan terör örgütünün de ve bu alanda siyaset yapan BDP'nin de aynı kararlılık ve aynı sorumluluk içerisinde sürece zarar verecek eylemlerden uzak olması gerekir. Bunu başardığımız da artık kaynaklarımız terör uğrunda heba olmayacaktır. İnsanlarımız ölmeyecek. Birliğimiz ve beraberliğimiz daha da sağlamlaşacaktır. Bunu başaracağımızdan kuşku duymuyorum."

 

50 kişinin istihdam edildiği Bestcom Çağrı Merkezi'nde Bakan Şimşek, Bakan Yıldırım'dan 500 kişinin istihdam edilmesi sözü aldı.

 

Daha sonra Çağrı Merkezini gezen Bakanlar, teke tek çağrı masalarını dolaştı.

 

Bakan Şimşek, burada bir çağrı masasına oturarak vatandaşlarla telefon diyaloguna girdi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir