• DOLAR 32.515
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2437.887
  • ...
Mısır`da kritik cuma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE - Mısır`da Muhammed Mursi`nin darbe ile görevinden uzaklaştırılmasının üzerinden 22 gün geçti. Amerika destekli darbe yönetiminin Savunma Bakanı Abdülfettah Es-Sisi`nin önceki gün ülkeyi iç savaşa sürükleyecek açıklamasının ardından bugün darbe yanlılarının "teröristlere" karşı meydanlara inmesi bekleniyor.
 
İslami Parti ve Hareketler ise Sisi`nin yaptığı açıklamayı sert bir dille kınarken milyonların meydanlara inmesi için çağrılarını yineledi.
 
Dün akşam saatlerinden itibaren meydanlara inen milyonlarca Müslüman, başta Adaviyye Meydanı olmak üzere ülkenin bir çok yerinde dev gösteriler düzenleyerek askeriyenin tehdidinden korkmadıklarını gösterilerine ise ara vermeden devam edeceklerini duyurdular.
 
Ordudan açık tehdit: Göstericilere son 48 saat
Akşam saatlerinde ordu tarafından yapılan resmi açıklamada; geçici yol haritasına karşı protesto gösterileri düzenleyenlere "Son Şans" adı altında son 48 saatlik mühlet verildiğini duyuruldu.
 
Ulusal birlik çağrısı yapan ordu, tüm Mısırlıları yeni hükümetin öncülüğünde tek çatı altında toplanmaya çağırırken bugün gerçekleşmesi beklenilen gösteriler için ise ülkenin birçok yerine askeri sevkiyat yaptı.
 
Ayrıca Mısır Silahlı Kuvvetlerine ait Facebook sayfasında yayınlanan bir bildiride ise; Genelkurmay Başkanı Abdülfettah Es-Sisi`nin yaptığı açıklamanın altında çok derin manaların yattığını ve bugün gerçekleşecek gösterilere karşı askerlerin silah kullanacağına dair tehdit içeren açıklamalar geldi.
 
Mısır bugün Mursi için ayakta
Müslüman Kardeşler Teşkilatı ve Cemaati İslami başta olmak üzere tüm İslami hareketler en yoğun gösterilerini bugün gerçekleştirmeyi planlıyorlar.
Adeviyye ve Nahda Meydanında bulunan milyonlar dün gece bazı resmi dairelere doğru yürüyerek Sisi ve darbe yanlıları aleyhinde sloganlar attılar.
 
Mısır`ın önde gelen alimleri ise dün Ezher`in resmi binası önünde toplanırken feshedilen Şura Meclisi üyeleri ise önümüzdeki hafta içerisinde Adeviyye Meydanında 2. Olağanüstü "Kınama Toplantılarını" düzenleyeceklerini bildirdiler. (Osman Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir