• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
3 yaşında kredi 12 yaşında haciz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sabah gazetesinde yer alan habere göre İstanbul Bağcılar`da yaşayan üç çocuklu Kural ailesinin evine, 22 Temmuz`da Bitlis Tatvan Kaymakamlığı`ndan bir tebligat gönderildi. Baba Bekir Kural (42), tebligatı okuduğunda gözlerine inanamadı. Çünkü 12 yaşındaki oğlu Hüseyin Kural adına gönderilen tebligatta, küçük çocuğun kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Müdürlüğü`nden 2004`te `Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 100 Aile 2 Baş Süt Sığırcılığı` projesi kapsamında 8 bin 621 lira kredi aldığı ve bu parayı geri ödemediği belirtiliyordu. Paranın 30 gün içinde geri ödenmemesi halinde haciz yoluyla tahsil edileceğinin belirtildiği tebligat, aileyi şaşkına çevirdi. "Bir yanlışlık olduğunu" düşünen Bekir Kural Tatvan Kaymakamlığı`nı telefonla aradı.
 
`KİMLİK SORAN YOK MU?`

Ancak ilgili birimdeki görevli, borcun Hüseyin Kural adına kayıtlı olduğunu belirterek T.C. kimlik numarasını da doğruladı. Bunun üzerine baba Kural, görevliye borçlu olarak görünen kişinin 12 yaşındaki oğlu olduğunu ve kredinin usulsüz bir şekilde başkaları tarafından alınmış olabileceğini söyledi. Ancak görevliyi ikna edemedi. Borcu ödememesi halinde evine haciz gelmesinden korkan Kural, şimdi kara kara ne yapacağını düşünüyor. Nakliye işiyle uğraşan Bekir Kural, memleketi Tatvan`ın Kısıklı Köyü`nden 1990`da ayrıldığını, bir daha da geri dönmediğini anlatarak şunları söyledi: "O zamandan beri İstanbul`da yaşıyorum. Köye sadece rahmetli babamı toprağa vermek için gittik. Zaten köyde kimse kalmadı. Son yıllarda geri dönenler oldu. Herhalde bu kapsamda kredi verildi. Ancak benim ya da akrabalarımdan herhangi biri bu krediyi almadı. Ayrıca 3 yaşındaki çocuğa kredi verilir mi? Anlaşılan birileri oğlumun kimliğini kullanıp parayı almış. Ancak görevliler sormuyor mu, `Bu kimliğin sahibi kim?` diye. Bu bir skandaldır. Mağdur duruma düştük. Sorumlular hakkında dava açacağım." Henüz 12 yaşında binlerce liralık borç yüküyle karşı karşıya kalan Hüseyin Kural da yapılan yanlışın bir an önce düzeltilmesini istiyor.
 
KAYMAKAM: AİLEDEN BİRİ ALMIŞ OLABİLİR

Konuyla ilgili olarak telefonla görüştüğümüz Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, "Bir yanlışlık olabilir" diyerek gerekli incelemenin yapılması için talimat verdiğini söyledi. Erkan, "Çocuğa kredi verilemez. Aileden birileri almış olabilir. `Karışıklık buradan çıkmıştır` diye düşünüyoruz. İncelemenin ardından gerçek ortaya çıkacak" dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir