• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs'ta bunun hesabını sormaya hazır mıyız?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinde kaybettiklerimizin acısı hala tazedir. Bir kez daha depremde ve sellerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.

Tüm kurum ve kuruluşlarımızla Adıyaman'da ve diğer illerde çalışmalarımızı seferber ettik. Bir yandan geçici konutları diğer yandan kalıcı konutları hazırlıyoruz. Tüm barınma imkanlarını seferber ettik. Adıyaman başta olmak üzere konteynerleri en kısa sürede 100 bine çıkaracağız. Hasarsız ve az hasarlı evler yavaş yavaş kullanılmaya başlandı.

Deprem bölgesinde toplamda 650 bin inşa edeceğiz. Acil ihtiyaçları karşılamak için gece gündüz çalışıyoruz. Hiçbir Adıyamanlı kardeşimizi mağdur etmeyeceğiz. Her bir kardeşimizi yeni yuvasına mutlaka kavuşturacağız. Kentsel dönüşüm projeleriyle diğer alanları da güvenli hale getireceğiz. Adıyaman'da inşa edeceğimiz konut sayısı yaklaşık 50 bini, köy evi sayısı 23 bin 640'ı bulacak. 56 bin 323 konut ve köy evinin yapım sürecini başlattık. Devlet, deprem konutlarını vatandaşlarına hibe seviyesinde bir usulle teslim ediyor.

Yıllardır afet bölgesinde çalışan bakanlarımızın, kurumlarımızın, gönüllülerimizin emeklerini hiçe sayan zihniyeti milletimizin takdirine havale ediyorum. 14 Mayıs'ta bunun hesabını sormaya hazır mıyız? Pek çok meseleyi aynı anda çözüyor, kalıcı konutların temelini inanılmazı zor bir hızla atıyoruz. Türkiye her alanda olduğu gibi afetlerin yaralarının sarılması hususunda da bizimle girmiştir. Van, İzmir, Elazığ depremlerinde bunları gördük.

3 bini Adıyaman'da olmak üzere 14 bin 600 küçük sanayi dükkanını inşa ederek esnaf ve sanatkarlarımıza, işletmecilerimize teslim edeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nın parlayan yıldızı Adıyaman hedefine doğru emin adımlarla gidecektir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir