• DOLAR 32.576
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2431.492
  • ...
Yaz Kur`an Kursu devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Palu`nun Bingöl sınırındaki son köyü olan Gemtepe`de bu sene ilk kez açılan yaz Kur`an kursu büyük ilgi görüyor.

15 haneli köyde 20 öğrenci bulunuyor. Yayla zamanı olmasına rağmen yaylaya gitmeyip Kur`an öğrenimini seçen çocuklar cami altında bulunan taziye evinde 4 saatlik Kur`an ve dini bilgiler eğitiminden sonra Vakit namazını kılıp bir saatlik okuma saati programı uyguluyor.

Camii İmamı Ferhat Suiçer, yaklaşık bir yıldır köyde olduğunu ve çocukların Kur`an öğrenimine büyük ilgi gösterdiğini belirterek şunları söyledi; "Yaz Kur`an kursu programını en az bir vakit namazını içine alacak şekilde ayarladık. Günün 4 saatini Kur`an, İbadet, İtikat, Siyer gibi dersleriyle değerlendirirken bir saati de dini bilgiler içeren kitaplar okuyarak geçiriyoruz. Çocukları camiye alıştırmak, camiyi sevdirmek için elimizden geleni fazlasıyla yapmalıyız. Bunu yapınca çocuklar camileri kendilerini en mutlu hissedecekleri yer olarak görüp, küçük yaşta namaz ile cami ile iç içe olup ileride de bu alışkanlığını sürdürür. Ama bunun için tüm toplumun çocuklara kucak açması, camide gördüğü çocuklara güler yüz göstermesi ve özellikle yaşlı kesimin çocuklara sevgisini ifade etmesi gerekir." (Salih Avcı-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir