• DOLAR 32.492
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2435.485
  • ...
İstanbullular Ramazan`ı nasıl geçiriyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Hava sıcaklıklarının gittikçe arttığı bu günlerde İstanbullular hiçbir zorluğa aldırmadan Ramazan orucunu ihya etmeye çalışıyor. Çok ağır işlerde çalışan işçiler tüm zorluklara rağmen bu ayı oruçla geçirmeye gayret gösteriyor. İstanbul`da mikrofonumuzu uzattığımız vatandaşlar sıcaklıklar ve işlerin zorluğundan yakınsa da bu ayı en güzel şekilde geçirmenin çabasını veriyor.

İstanbul`daki vatandaşlara, "Oruç ile aranız nasıl?, Düzenli olarak Kur`an`ı Kerim okuyor musunuz?, Ramazan ayı sizleri olumlu ya da olumsuz nasıl etkiledi?, Mübarek Ramazan ayında daha önceden yapmayı düşünüp de yapamadığınız durumlar var mı?" Diye sorduk. İşte verilen Cevaplar:

Erhan Çelik: Ramazan ayı ile aramız çok iyi. Geçen seneye göre bu yıl biraz daha rahat. Haramlardan uzak kalıp nefsimizi terbiye ediyoruz. Kuran`ı Kerim`i okumayı çok istiyorum. Ama işlerimden dolayı fırsat bulup okuyamıyorum. İçimde ukde kalıyor. Ramazan ayında gezip türbeleri, mezarlıkları, akraba ve dostlarımızı görmek istiyoruz ama işlerden dolayı ona da fırsat bulamıyoruz.

İlhami Karamavuş: Oruç ile aramız çok güzel. Geçen bu 16-17 günde hiçbir sıkıntı görmedik ama bu günlerde sıcaklıklar biraz arttı, o yüzden biraz zorlanıyoruz ama onun dışında hamdolsun çok iyi geçiyor. Ramazan iftar sofralarını bereketlendirmesiyle ve daha birçok güzelliğiyle hayatımıza renk katıyor. Ben Ramazan aylarında muhtaç insanlara erzak yardımında bulunmak istiyorum ama bunu gerçekleştirmek için fırsat bulamıyorum. Kur`an`ı Kerim`i düzenli olmasa da çoğu zaman okumaya çalışıyoruz.

Ahmet Turan: İşlerimiz yoğun olduğundan Ramazan orucumuzu tutamıyoruz. Sıcak olduğu halde Ramazan orucunu tutan çok arkadaşlarım var. Onlarla görüştüğümüzde zorlandıklarını ama herşeye rağmen çok mutlu olduklarını ifade ediyorlar. Fırsat buldukça Kur`an`ı Kerim de okuyoruz. Bu ayda muhtaç insanlara yardım etmek istiyoruz. İmkanım olduğunda özellikle bu Suriyeli muhacirlere yardımda bulunmak istiyorum.

Suphi Erdenci: Mübarek Ramazan ayı çok güzel geçiyor. Teravih namazlarına gidiyoruz. Benim sağlığım için de Ramazan çok güzel geçiyor. Oruç tuttuğum zaman daha sağlıklı oluyorum. Çalıştığımız için her gün düzenli Kur`an okuyamıyoruz ama elimizden geldiğince okumaya çalışıyoruz. Her gün beş vakit namazı gidip camide kılmak isteriz ama yine işlerden dolayı o nu da yapamıyoruz.

Halef Dağ: Oruçla aramız hamdolsun çok iyi. Günlerimiz çok güzel geçiyor. Bazı insanlar tüm ibadetlerini bu aya sığdırmaya çalışıyor. 11 ay fazla ibadet yapmıyor ve sadece bu ayda ibadetlerini yoğunlaştırıyor. Ama normal şartlarda ibadetlerimizi tüm aylara tüm günlere yaymalıyız. Elbette bu ayda fazla ibadet etmeliyiz ama diğer ayları da boş geçirmememiz gerekiyor.
(Erkan Yavuz- Enes Durmaz/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir