• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2310.411
  • ...
`Namaz saatlerine uymayan prensipleriniz batsın!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL-Namaz dışında her türlü ihtiyaç için duran otobüs firmalarının namaz vakitlerine riayet etmemesi büyük mağduriyetlere neden oluyor. Mersin`den İstanbul`a gelmek için Lüx Mersin Seyahat ile yolculuk eden Abdurrahman Uruk, sabah namazı kılmak için müsaade isteyince şoförlerden, "Prensiplerimiz gereği belli yerlerde dururuz. Namaz için duramayız" cevabını aldı.

"Tuvalet için durdu, Namaz için durmadı"
Akşam saatlerinde Mersin`den İstanbul`a doğru yola çıktıklarını belirten Uruk, "Mersin`den İstanbul`a doğru saat 22.30 gibi Lüx Mersin Seyahat ile yola çıktık. Sahur vakti geldiğinde durdu. Herhalde onların da durma saatlerine denk gelmişti. Sabah namazı vakti gelince muavini uyardım. "Sabah namazı vakti çıkacak ben namaz kılmak istiyorum" dedim. Muavin bana "seferi olarak kılarsın" dedi.

Ben de ona seferi olmak, namaz kılmamak anlamına gelmez ben namazımı kılmak istiyorum dedim. O da başından savarcasına gidip şoförlerle konuşmamı söyledi. O sırada da otobüs, şoförlerin kişisel ihtiyaçları için durmuştu. İndim ve şoförlerle görüştüm ve "sabah namazının vakti geçiyor, namaz kılmak istiyorum" dedim.

Onlar da bana "1 kişi için 40 kişiyi bekletemeyiz" diye cevap verdiler. Kendi ihtiyaçları için bu 40 kişiyi görmezden gelen ve otobüsü durduran bu şoförler namaz için beklemiyorlar. Beni en çok üzen şey de otobüsteki o kadar insandan biri bile bunu sorun etmedi ve namaz kılmadan yollarına devam ettiler. İnsanlar bilet kesmeden önce otobüs firmalarına mutlaka namaz vakitlerine uyup uymadıklarını sorsunlar" dedi.

"Yetkililer bu sorunu çözsün"
Yetkili makamların bu sorunu bir an önce çözmeleri gerektiğini ifade eden Uruk, "Bu konuda en büyük görev de yetkili makamlara düşüyor. Buna bir çözüm bulsunlar. Otobüs firmaları % 99`u Müslüman bir ülkede 5 dakikalık bir namaz için duramıyorlarsa orada büyük sıkıntı vardır" diye konuştu.

"Namaz için durmamak prensipleriymiş!"
Mağduriyetiyle ilgili otobüs firmasını aradığını anlatan Abdurrahman Uruk, "Daha sonra eve geldiğimde bu durumu biletimi kestiğim yerdeki Lüx Mersin Seyahat ile görüştüm. Telefon açtım ve şikâyette bulundum. Lüx Mersin Seyahat yetkilileri bana "Bizim prensiplerimiz vardır ve belli yerlerde dururuz. Namaz için duramayız" dedi. Sadece kendi saatlerinde durdukları yerlerde namaz kılabileceğimi onun dışında duramayacaklarını belirttiler.

Benim biletimi yeğenlerim kesmişti. Ben her zaman biletimi kesmeden önce otobüs firmaları ile görüşür ve eğer namaz saatlerine dikkat ediyor ve duruyorlarsa biletimi keserim" diyerek, Müslümanların bu konuda hassas davranması gerektiğini ifade etti. (Enes Durmaz/ İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir