• DOLAR 32.61
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.42
  • ...
Miniakeyfa Maket Projesi kabul edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından Turizm, Kent ve Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında 29 Mart 2013 tarihinde Dicle Kalkınma Ajansı'na (DİKA) sunulan "Miniakeyfa Maket Projesi" başarılı görülerek destek almaya hak kazandı.


Proje kapsamında antik kent Hasankeyf ilçe merkezinin ana kütlesi üzerinde yer alan tüm doğal ve tarihi dokuları içinde barındıracak bir şehir maketinin yapılması planlanıyor.


Proje, yapı tarihinde doğa ve tarihi mimarînin birleştiği bir medeniyet dokusunun maket haline getirilmesi ile bir örnek oluşturacak. Bu proje Hasankeyf'e ve dolayısıyla Batma'a gerçek bir görsel envanter sağlamayı amaçlıyor.


Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Ilısu Barajı bittikten sonra sular altında kalacak olan Hasankeyf'in birebir modelini maket halinde tasarlanarak gelecek nesillere aktarılması projenin amaçlarından biri olduğu belirtilerek, "Hasankeyf maketi 1/150 ölçeğinde 60 m2'lik bir alanı kaplayacak. Makette şehrin gece ve gündüz görünümü yer alacağı gibi şehir maketi akvaryum içine gömülerek baraj animasyonları da yapılabilecek" denildi. (Mehmet Mikyas - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir