• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Bakan Yıldız,," Tüpraş denetimleri rutin denetimlerdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, , Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Eğil ilçesinde medfun olan peygamber türbelerini ziyaret ederek dua etti. Diyarbakır milletvekilleri, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'de bakanlara eşlik etti. Bakan ve beraberindekiler öğle namazını cemaatle camide kıldılar.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, öğle namazı çıkışı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Tüpraş'ta yapılan denetimin her zamanki denetlemelerden biri olduğunu belirterek, "Bu yüzden buna özel bir anlam kazandırmaya çalışmanın doğru olmadığı kanaatindeyim" dedi. Tüpraş'la alakalı özellikle vergi denetimlerinin zaman ve zamanla da ulusal markalarla alakalı denetimlerin olduğunu bildiklerini sözlerine ekleyen Bakan Yıldız, Diyarbakır'da tarihi ve kültürel varlıkların bulunduğunun altını çizdi.

 

Diyarbakır'ın çevre illerle beraber 6 ili kapsayacak bir elektrik dağıtım şirketinin özelleşmesiyle alakalı imza attıklarını belirten Bakan Yıldız daha sonra, "Bu hem bölge için hem de Türkiye için önemliydi. Bizim ister kamu ağırlıklı özel hukuk hükümlerine tabi şirketler, isterse özel hukuk hükümlerine tabi özel şirketler, her birinin denetlenmesiyle alakalı prosedür vardır. Ama biz teknik açıdan, enerji sektörüyle alakalı, her zaman yaptığımız ve zaman zaman TPIC'in alt şirketi olan, yani bir kamu şirketi olan Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş. ile alakalı da yaptıklarımızı biliyorsunuz. Onlarla alakalı da ulusal marka sisteminin denetlendiği zamanları biliyorsunuz. Bu yüzden buna özel bir anlam kazandırmaya çalışmanın doğru olmadığı kanaatindeyim" ifadelerini kaydetti.

 

Eğil'i yerli ve yabancı birçok kişinin ziyaret ettiğini belirten, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise şehrin tarihte önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Eker daha sonra, " Diyarbakır son 30 yıldır yaşadığı travma sebebiyle bir çok değeri, maalesef bir tek problemin gölgesinde kaldığından ötürü bilinmemiş anlaşılmamış. Dolayısıyla Diyarbakır bile neredeyse kendi değerini unutacak hale gelmiştir. Son aylarda yaşanan çözüm süreciyle birlikte çok şey daha yerli yerine oturuyor, normalleşiyor. Diyarbakır'ın bu süreç içerisinde daha çok kamu yatırımı alması, açığını kapatması, bir mana da her şeyin Diyarbakır'da normalleşmesi, vatandaşlarımızın geleceğe güvenle bakması, huzur ve güven ortamının oluşmasıyla birlikte birçok sektör, alanda gerçekte çok daha kaliteli, verimli hizmet üretmek mümkün hale geliyor. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması şu an da bütün Diyarbakır'ın hepimizin, herkesin en önemli gerçekte temennisi ve hepimiz çok yakından ilgilendiriyor" şeklinde konuştu. (Osman İçli / Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir