• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Bir Guantanamo da  Kuzey Kafkasya`da !
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kuzey Kafkasya kendi "Guantanamo"suna sahip... Bu hapishane Vladikavkaz`da bulunuyor. ``Terör`` suçluları buraya götürülüyor ve çeşitli işkencelere maruz bırakılıyor. Kuzey Osetya-Alaniya Avukatlar Palatası (Meclisi) savcılık ve Bakanlar Kurulu`na konu hakkında özel rapor gönderdi.

İnguşetya, Dağıstan ve Çeçenistan vatandaşları arasında kaybolan hemen bütün şahısların Vladikavkaz`da tutulduğu bildiriliyor. Kuzey Kafkasya Federal Eyaleti`nde ağır suçlamalarla karşı karşıya kalanlar buraya götürülüyor. Suçlamalar ispat edilmemesine rağmen buraya götürülen kişiler ceza çekiyor. Bölge avukatları bu duruma dikkat çekmek maksadıyla "Kuzey Kafkasya`da Rusya Guantanamo"su ismiyle rapor hazırladı.

Raporu hazırlayanlara göre, Vladikavkaz hapishanesine götürülen şahısların hiçbir hakları bulunmuyor. Bu gibi hapishanelerin Çeçenistan`da da bulunduğu, ancak uluslararası hukuk teşkilatlarının baskısı sonucunda kapatıldığı belirtiliyor. Benzer olaylar sadece Kuzey Kafkasya`da yaşanmıyor. Kabardino Balkarya Avukatlar Palatası Başkanı Habas Yevgajukov`un sözlerine göre benzer hapishaneler çeşitli bölgelere yayılmış durumda.

Bölge uzmanlarına göre, Kuzey Kafkasya savcılık yetkilileri bu konuda önlem alamıyor. Bunun nedeni ise Moskova tarafından soruşturma merkezine baskı yapılması... Bölgedeki hukukçu ve avukatların taleplerine rağmen hapishanelerin faaliyetlerine devam ettiği ifade ediliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir