• DOLAR 32.593
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2508.273
  • ...
Diyarbakırlı gençlerin projesi AB tarafından kabul edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 2013 Teklif Çağrısı Döneminde Leonardo da Vinci-Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik (Mobility) projeleri çerçevesinde sunulan 2 bin293 proje teklifinden 2 bin118'i ön değerlendirme kriterlerini karşılayarak içerik değerlendirmesine alındı ve her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirildi. Bunun sonucunda 348 proje teklifi mevcut bütçe imkânları çerçevesinde değerlendirme komitesi tarafından desteklenmeye değer bulundu. Bayram Müjdenin Proje koordinatörlüğünde Diyarbakır Bağlar İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü'nün 'Mesleki Eğitimde Geliştirilmiş İşbirliği Yoluyla Avrupa'da Mesleğinde Yenilikçi ve Yaratıcı Gençlerin Stajı'' adlı proje ile en büyük projelerinden biri olarak kabul edildi.

 

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı açıklamada, amaçlarını; "Mesleki eğitimde yenilikçi eylemlerin geliştirilmesinde ve uygulanmasında nitelikli elemanların yetişmesine ve istihdam edilmelerine katkı sağlamaktır Avrupa Birliği ülkelerindeki proje ortaklarımızın ev sahipliği ve organizasyonları ile katılımcıların tamamlayıcı eğitim almaları ve bu eğitimin geçerli bir sertifika ile belgelendirilmesi onların iş başvurularında referans olacak ve çalışma hayatı süresince yararlarını görecekleri önemli bir deneyime kavuşacaklardır" olarak, belirledi.

 

Proje ortağı okullarda yerleştirme süresi 3 hafta olarak planlandı. Projeye bölgenin ihtiyacına göre Hemşirelik, Acil Tıp Teknisyenliği, Kaynakçı ve Güvenlik sistemleri meslek dallarında toplam 56 katılımcı ve 8 refakatçi katılacaktı.

 

Yerleştirme faaliyetleri; 05-25 Ocak 2014, 02-22Şubat 2014, 02-22 Mart 2014 ve 06-26 Nisan 2014tarihleri arasında Litvanya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Almanya'da üç hafta sürelerle ve dört akış şeklinde gerçekleşecektir. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir