• DOLAR 32.591
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2492.31
  • ...
Erciş Belediyesi'nden DİHA'nın haberine yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 2011 yılında Van'da meydana gelen depremlerden sonra yurt içi ve yurt dışından Van'a gelen yardımların Erciş'in AK Partili Belediyesi tarafından stoklarda tutulduğu, Belediye Başkanının kendi işyerinde satışa çıkardığı ve seçim malzemesi olarak kullanıldığına dair DİHA'da yer alan haber üzerine yazılı bir açıklama yapan Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, yapılan haberlerin şahsının ve Erciş belediyesinin hizmetlerini yıpratmaya yönelik asılsız ve asparagas haber olduğunu söyledi.

 

"Haber yalan ve asısızdır"
Haberin şahsını ve belediye hizmetlerini yıpratmaya yönelik asılsız ve asparagas olduğunu savunan Arapoğlu, "Bazı kişilerin iftira ve yalan sözleri gerçekmiş gibi yansıtılmaktadır. Bu kişiler hakkında yasal işlem başlatılarak Erciş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Söz konusu depremde gelen yardımlar Türk Kızılayı, Kaymakamlığımız ve Afetle birlikte koordineli çalışılarak Mahalle ve Köy Muhtarlarının eşliğinde herkesime, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Deprem 2011 yılında olmuş yerel seçimler ise 2014 yılında yapılacaktır. 3 yıl bunların saklanması, depolanması ve seçim malzemesi olarak kullanılması iddiası hangi akıl ve mantıkla izah edilebilir" diye sordu.

 

Arapoğlu, seçimlerin yaklaştığı dönemde bu tür haberlerin yayınlanmasının oldukça manidar olduğunu ve tamamen yerel seçimler öncesi bir karalama kampanyası olduğunu söyledi.

 

"Söz konusu şahıs deprem öncesi ve deprem esnasında işyerimde çalışmamış"
Haberde geçen Özcan Demir'in işyerinde çalıştığı ve yardım amaçlı gelen beyaz malzemelerin burada satıldığı iddiasına da cevap veren Arapoğlu, "Diğer bir şahsın işyerimizde çalıştığını yardım amaçlı gelen beyaz eşyaları sattığımız ifadeleri yalan ve iftiradan ibarettir. Özcan Demir isimli şahıs işyerimizde depremden önce ve deprem esnasında çalışmamıştır. Ayrıca biz Arçelik bayisiyiz. Mağazamızda Arçelik ürünü dışında, başka bir bankotlu ürün satışı söz konusu değil" diye konuştu.

 

Arapoğlu son olarak, "Bu gibi yalan ve asparagas haberlerin kaale alınmamasını, söylenen ve yazılan bu gibi haberleri şiddetle kınıyorum" diye konuştu. (Hamza Kaya, Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir