• DOLAR 32.56
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2492.728
  • ...
MESOB kılık kıyafet yönetmeliğini olumlu karşıladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Okullardaki kıyafet serbestliğini öğrenciler arasında sınıf ayrımı oluşturması nedeniyle baştan beri doğru bulmadıklarını ve bu yöndeki taleplerini Milli Eğitim Bakanlığına ilettiklerini ifade eden Mersin Esnaf Sanatkârlar Odası Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer, " Bizlerin bu yöndeki taleplerini değerlendiren bakanlık, önceki yönetmelikte yüzde 60 olan veli muvafakatini yüzde 50'ye çekerek, bu uygulamaya karşı olan velilere daha fazla görüş hakkı tanıdı. Bu yönetmelik velilerimizin ve esnafımızın formaya dönme beklentisine umut ışığı oldu" dedi.

Dinçer yaptığı yazılı açıklamada, "Yeni yönetmelikle bu karara baştan beri karşı olan velilerimizden oluşan okul aile birliklerimizin eli güçlendi. Çünkü yeni yönetmelik okul yönetimi ve okul aile birliğinin koordinatörlüğünde, yönetmelikteki "kılık kıyafet sınırlamaları" ile ilgili maddede yer alan sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, velilerin yüzde 50'sinden fazlasının muvafakati alınarak ilgili eğitim öğretim yılı için okul kıyafeti yada kıyafetleri belirlenebilir hükmü getiriyor. Böylece kıyafet serbestliğine sınıf ayrımı yaratmasından dolayı baştan beri karşı olan okul aile birliklerimiz forma uygulamasına geçilmesinde daha çok söz sahibi olacak" dedi.

Okullarda serbest kıyafet uygulamasına sosyal sınıf ayrımına neden olabileceği nedeniyle başından beri karşı olduklarını hatırlatan Başkan Dinçer, " Kurum olarak okul formalarına dönülmesi yönünde talebimiz vardı. Bu yönde bize velilerimizden de büyük oranda şikâyet geliyordu. Önceki yönetmelikle maddi imkânı olmayan öğrencilerimiz zorda bırakılıyordu. Bizlerin bu yöndeki taleplerini değerlendiren bakanlık yeni yönetmelik yayınladı. Bu yönetmelikle kıyafet belirleme hakkı yüzde 50 muvafakat ile velilerimize tanındı" diye konuştu.

Öte yandan MEB tarafından yapılan değişikle öğrenciler okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanmayacak. Ancak okul yönetimi ve okul-aile birliğinin koordinatörlüğünde, yönetmelikteki ''kılık kıyafet sınırlamaları'' ile ilgili maddede yer alan sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, velilerin yüzde 50'sinden fazlasının muvafakati alınarak ilgili eğitim-öğretim yılı için okul kıyafeti veya kıyafetleri belirlenebilecek. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir