• DOLAR 32.558
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2428.435
  • ...
Suriyeli Mültecilerin Sayısı `2 Milyona Çıktı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Dışhaber Servisi

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri, Antonio Guterres ile yapılan röportajda   bölge ülkeleri artık mülteci akınıyla başa çıkmakta zorlandığı için, İngiltere ve diğer Batılı ülkelerden de onbinlerce mülteciyi kabul etmelerinin istenebileceği uyarısında bulunuyor.

Birleşmiş Milletler ve yardım örgütlerinin, son iki yılda sayıları iki milyona yaklaşan Suriyeli mültecilerin, artık 1948 ve 1967`deki Filistinli göçü gibi, kalıcı bir nüfus hareketine dönüşme işaretleri verdiği yönündeki görüşünü aktarıyor.

Lübnan`da her altı kişiden birinin Suriyeli mülteci olduğunu kaydeden araştırma  Ürdün`deki en büyük Suriyeli mülteci kampı Zaatari`nin artık ülkenin dördüncü en büyük kentine dönüştüğünü kaydediyor.

Ayrıca  sınırı geçemeyen dört milyon Suriyeli`nin de kendi ülkelerinde mülteci durumuna düştüğüne inanıldığını ve bunun her dört Suriyeli`den birinin evini terk ettiği anlamına geldiğini söylüyor.

Guterres , `Ortadoğu`da karşılaştığımız durum artık bir insani krizden, bölgesel krizden daha da fazlası. Durum artık küresel barış ve güvenliğe yönelik gerçek bir tehdide dönüştü.` diyor.

Guterres ayrıca, `Türkiye ve Ürdün`de durum artık zorlaştığı ve silahlı kişilerin sızmasıyla güvenlik açısından kaygı veren sonuçlar ortaya çıktığı için sınır kontrol edilmeye başlandı. Bu da mültecilerin aşamalı olarak sınırdan içeri alınmasına neden oldu. Bu nedenle birçok mülteci arada beklemek zorunda kalıyor` diye konuşuyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir