• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Metrobüs altından metro projesi hattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Kadir Topbaş katıldığı kitap fuarında, metrobüs hattına paralel yapılması beklenen yeni metro hattı ile ilgili detayları kamuoyuyla paylaştı. İstanbullulara metronun konforunu, keyfini ve modernliğini yaşatmaya çalıştıklarını söyleyen Topbaş, dünyanın hiçbir yerinde yerel yönetim olarak bu ölçekte bu boyutta metro yapılmadığını söyledi.

 

Topbaş, "Yoğunluğu olan bölgelerimizde metro çalışmaları başladı. Hedefimiz inşallah 2016 yılına vardığımız zaman 7 milyon kapasiteli günlük metro hattına erişmiş olmak. 2019'da 11 milyonluk metroya günlük olarak erişebilmek. Bunu başarmak için hummalı bir proje çalışmamız var.

 

Metrobüs hattı artık metro hattına doğru bizi zorluyor. Oralara getirdi, artık inşallah metro yapacağız. Daha sonra da uzayabilecek bir metro hattıdır. İstanbullular daha rahat ve konforlu bir seyahat yapma imkanı bulacaklar. Metro hattı altta devreye girecek. İleride metroya bir destek ve yukarıda metroya binmeden daha kısa mesafelerde yolculuk yapmak isteyenlerin metrobüsü de kullanma ihtiyacına cevap verecek. O sistemi kaldırmayacağız. Yani metrobüs de devam edecek altta da metro olacak. İkisi de birbirini desteklemiş olacak. Yapılmış bir sistemi bozmak, ortadan kaldırmak niyetinde değiliz" diye konuştu. (Cihat Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir