• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
Darbeci Sisi`ye tepkiler çığ gibi büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Darbeci Abdülfettah Es-Sisi`nin kendisini destekleyen laik, liberal ve solcuları Cuma günü meydanlara çağırması üzerine açıklama yapan İslami parti ve hareketler, Sisi`nin ülkeyi iç savaşa sürüklemek istediği söylediler.
 
Sisi`nin yaptığı açıklamaların tamamen şiddet içerdiğini dile getiren Saffat Abdülğani, Meşrutiyeti Destekleme Koalisyonu adına yaptığı beyanında; Ordudan gelen bu açıklama ile Mısır caddelerinin kana bulanması hedefleniyor.
 
İhvan ise yaptığı resmi açıklama ile asıl teröristlerin şiddet yanlısı darbeci polis, asker ve baltacıların olduğunu ifade etti.
 
Darbeye verdiği destek ile bilinen Selefi Nur Parti ise; Mısır`da şimdiye kadar meydana gelen ölüm vakalarının karşıt gösterilerden dolayı meydana geldiğini ve askeriyenin yaptığı açıklamanın kabul edilemez olduğunu ileri sürdü.
 
Bu arada Sisi`nin açıklamalarına tepkiler sadece İslami parti ve hareketlerle de sınırlı kalmadı.
 
Solcu yaklaşımı ile bilinen 6 Nisan Gençlik Hareketi ise askeriyenin çağırdığı Cuma gösterilerine hiçbir şekilde iştirak etmeyeceklerini söylediler.
 
Ulusal Kurtuluş Cephesinden Sisi`ye tam destek
Öte yandan ülkede iç savaşın çıkması için adeta çırpınan Ulusal Kurtuluş Cephesi Abdülfettah Es-Sisi`nin açıklamalarına tam destek verdiklerini duyurdu.
 
Cephenin İcra Birimi üyelerinden Mecdi Hamdan yaptığı açıklamada; ordudan gelen bu beyanname ile İslami cemaatlerin gösterileri sona ereceğini iddia etti.
 
Ulusal Kurtuluş Cephesi Başkanı Amr Musa ise Sisi`yi selamlayarak teröristlere halkın orduyu desteklemesinin gerekli olduğuna vurgu yaptı. (Sait Teşne - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir