• DOLAR 32.494
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2436.79
  • ...
387 milyon dolarlık devir teslim töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş Diyarbakır`da gerçekleşen bir törenle Eksim Yatırım Holding`e devredildi. Diyarbakır`da bir düğün salonunda yapılan hisse devir imza törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Törende Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli birer konuşma gerçekleştirdiler.
 
Törende konuşan Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli bölgenin çehresini değiştirmeye talip olduklarını söyledi.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise, elektrik idaresini devralacak firmaların ve bölgede yaşayan vatandaşların ortak bir irade ile hareket etmesi gerektiğini ifade ederek, "bölgenin giderek artan enerji ihtiyacının daha kaliteli, daha sürekli ve vatandaşın hayatına fayda getirecek bir anlayışla uygulanması son derece önemlidir" dedi.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da kayıp kaçak oranlarına değinerek, Türkiye`nin kayıp kaçak oranının yüzde 9.4`lere düştüğünü ifade etti.
 
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, konuşmasında kamu ve özel sektör işbirliğinin son derece önemli olduğuna dikkat çekti.
 
Son olarak konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yatırımlarla ve kayıp kaçağın azaltılması ile bölgede hem sanayicilerin hem de vatandaşların rahatlayacaklarını söyledi.
 
Yapılan konuşmaların ardından Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş 387 milyon dolar karşılığında Eksim Yatırım Holding`e devredildi. (Emrullah Araz / Hüseyin Yalçın - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir