• DOLAR 32.605
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2411.137
  • ...
Mukaddesata hakarete Manisa`dan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Memur Sen Konfederasyonu`na bağlı Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Akış, bir sosyal paylaşım sitesinde Peygamberimize yönelik hakaret ve yorumların yer alması ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
 
Sorumlular cezalandırılsın
Bir sosyal paylaşım sitesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`e yönelik ağır hakaret ve yorumların yer almasının kendilerini derinden üzdüğünü belirten Akış, "Mübarek Ramazan Ayı`nın iklimine hiç yakışmayan bu yorumları şiddet ve nefretle kınıyor, provoke amaçlı olduğuna inandığımız bu hakaretlerin siteden bir an önce kaldırılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz." dedi.
 
Akış açıklamasının şu sözlerle sürdürdü:
 
Düşünce özgürlüğü bahanesiyle mukaddesata saldırı kabul edilemez

"İster sosyal paylaşım sitesi, ister kitap ya da film olsun ve kim tarafından yapılırsa yapılsın düşünce ve ifade özgürlüğü bahane edilerek, gerek Müslümanların mukaddesatına gerekse diğer din ve peygamberlere saldırı kesinlikle kabul edilemez.
 
Bu ağır hakaret provokasyonu amaçlıyor
Özellikle barış ve kardeşliği tavsiye eden sevgi, şefkat ve rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) ve İslamiyet`e yönelik bu ağır hakaret ve küfürlerin Müslümanları provoke etme amaçlı yapıldığına inanıyoruz. Hakarette bulunanları ve bu hakaretleri yayınlayanları Müslümanlardan özür dilemeye davet ediyoruz.
 
Müslümanlar sağduyulu davranmalıdır
Yakaladıkları her fırsatta ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlar, çeşitli olayları bahane ederek çıkarmak istedikleri kaos ortamına ulaşamayınca bu defa Peygamber Efendimize, dini değerlerimize saldırıya geçtiler.
 
Kimi zaman tahrik, kimi zaman siyasi dengeler nedeniyle gerçekleştirilen bu tür provokatif girişimler karşısında Müslümanları sağduyulu davranmaya, tepkilerini hukuk ve İslam geleneğinin bizlere öğrettiği saygı ve naiflik ölçülerinde göstermeye davet ediyoruz. Müslümanlar olarak bunun gereğini yerine getirmemiz gerekir. Bu vesile ile tüm Müslümanları, amacı tahrik ve provoke olan bu tür girişimlerin ve kişilerin oyununa gelmemeye, dengeli ve sağduyulu hareket etmeye davet ediyoruz." (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir