• DOLAR 32.591
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2513.766
  • ...
Kentsel Dönüşüm'de adım atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Manisa Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Turgut Özal Mahallesi'nde hayata geçireceği çalışmalara yönelik hak sahipleri ile görüş alışverişinde bulundu.

 

Vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yıllardır atıl durumda olan arsalara değerlendirme imkânı tanındığını belirterek, "Gelişen ve değişen Manisa'ya yakışır, konut ihtiyacına karşılık verecek projeyi vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda şekillendiriyoruz. Kimseyi mağdur etmeden Turgut Özal Mahallesi'ne yeni bir yaşam alanı kazandıracağız" dedi.

 

Hak sahipleriyle görüş alışverişinde bulunuldu

Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, Turgut Özal Mahallesi'nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinin nasıl işleyeceği, proje ile birlikte hak sahiplerinin ve Manisa'nın neler kazanacağına yönelik bilgi verdi. Başkan Ergün, "Bilindiği üzere mevcut bölgede yaşayan ya da arsa sahibi vatandaşlarımız 30-40 senedir mevcut alanlarını değerlendirememenin sıkıntısını çekiyorlardı. Belediye Meclisimizde Turgut Özal Mahallesi'nde adalarla ilgili Kentsel Dönüşüm Alanı kararı aldık. Değişen ve gelişen Manisa'nın ihtiyaçları noktasında, vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda 4-5 aylık süre içerisinde ilgili müdürlüğümüz avam projeleri hazırladı. Sanayi depolama alanlarından konut üretilebilir, ihtiyaçlara karşılık verebilir, söz konusu yere yeni bir yaşam alanı kazandırma çalışmalarında olduğumuzu vatandaşlarımıza anlatmak istedik. Depreme dayanıklı, Çevre Bakanlığı'nın gerektirdiği kriterler doğrultusunda, ısıtma yalıtımının olduğu, modern binaların yapılabileceği, sosyal alanlarla donatılmış, Kentsel Dönüşüm Proje hazırlıklarımız son noktaya yaklaştı. Bu anlamda avam projelerimizi, neyi yapmak istediklerimizi vatandaşlarımızla paylaşıyoruz" diye konuştu.

 

Vatandaşla uzlaşılacak

 

Projeyi Turgut Özal Mahallesi sakinleri ile uzlaşı içerisinde hayata geçirmenin çabasında olduklarını belirten Başkan Ergün, hiç kimsenin mağduriyetinin söz konusu olmayacağını, projeye yönelik alternatiflerin de bulunduğunu söyledi. Hak sahiplerinin arsa metrekarelerine göre daire sahibi olacağını belirten Başkan Ergün, "Ada üzerindeki hak sahipleri, metrekare hesabına göre daire sahibi olacaktır. Ada üzerlerine yapılacak daire sayıları hemen hemen bellidir. Manisa Belediyesi olarak hedefimiz ilk etapta arsa sahipleriyle anlaşmak, ilk bloklardan hak sahiplerine daire vermektir. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda blokların yapılması da safha safha olacaktır. Bunun yanı sıra daire talep etmeyenler de arsa bedellerini alabilecekler. Dairelerin metrekarelerinde de alternatifler mevcuttur. Projeyi hazırlayan da yapan da teslim edecek olan da Manisa Belediyesi'dir." ifadelerini kullandı.

 

Çalışmalar yeni yılda start alacak

Amaçlarının Ramazan Bayramı sonrasında sözleşme taslak örneklerinin hazırlanarak hak sahipleriyle noter huzurunda anlaşmalarını yapma safhasına geçmek olduğunu söyleyen Başkan Ergün, "İnşallah yeni yılın başında projenin startını verebileceğiz. Arsa sahipleriyle noter huzurunda sözleşme yapılacak. Ancak tabii ki işi bozayım hesabında olanlara da hukuksal yasa gereği süreç başlayacaktır. Meclis kararı olduğu için söz konusu alanda Manisa Belediyesi'nin direkt kamulaştırma yetkisi var. Mahkemeye gidebilirsiniz ama bu süreci durdurmuyor. İtiraz da edebilirsiniz. Fakat arsaların bugünkü değerlerinden cüzi bir bedel hak edersiniz. Oysa gelişen bir bölgedeki bir daire çok daha fazla bir miktara tekabül ediyor. Kaldı ki itiraz neticesindeki mahkeme en az 2-3 yıl sürer. Ama ben vatandaşlarımızın buna tenezzül edeceğini düşünmüyorum. Neticede söz konusu proje hem vatandaşımızın hem Manisa'nın menfaatinedir" şeklinde konuştu.

 

Proje Bölge Hastanesi'ni destekler nitelikte

Turgut Özal Mahallesi'nde yapılması planlanan 400 Yataklı Bölge Hastanesi'ne değinen Başkan Ergün, Manisa Belediyesi tarafından yer teslimi yapılan hastane alanda yaklaşık 3 yıldır herhangi bir çalışmanın başlatılmadığını ifade ederek, "Mevcut alana yapılması planlanan bir hastane söz konusu. Bundan 3 sene önce 'Manisa Belediyesi bize yeri teslim etmiyor' şeklindeki söylemlere, bizim şantiye alanını taşıyarak yeri teslim etmemize karşın, hastane hayata geçmedi. Bugünlerde 'imzalar atıldı' deniyor ama aylar geçti hala çalışma başlatılmadı. Bana göre bu projemiz hastanenin de olacağı alanı destekler nitelikte olacak. Çünkü o bölge çok gelişime açık ve ileride dairelerinizin bedelleri de oldukça değer kazanacaktır" diye ifade etti. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir