• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
Ramazan`da sıcağa aldırmayan işçiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Cennet kapılarının sonuna kadar açıldığı rahmet ve mağfiret ayı Mübarek Ramazan`ın yaz mevsimine denk gelmesi en çok işçileri etkiledi.
 
Uzun yaz günlerinin kavurucu güneşi altında susuz saatler geçiren Kahtalılar, su dipleri veya camilerde serinlemeye çalışıyor.
 
Kimi esnaf sıcakta oruç tutmakta zorlandığı için iş yerlerini erken saatte kapatıyor. İnşaat işçileri saat 05.00 ile 11.00 arası çalışıyor.
 
Hamallık yapan Murat Pirçek , "Gerçekten sıcakta oruç tutmak zor. Bazen oluyor günde 2-3 kamyon yük indirip-dolduruyoruz. Bütün bu sıcaklığa rağmen biz Rabbimizden büyük hayır umarak sabrediyoruz" şeklinde konuştu.
 
25 yıldır fırıncılık yapan ve tuttuğu oruçtan zevk aldığını söyleyen İsmail Bozkurt ise,"25 yıldır fırıncılık yapıyorum. Özellikle Ramazan aylarında çok sıkıntı çekiyoruz. Ama bu sıkıntı tatlı ve zevkli olduğu için fazla önem vermiyoruz. Allahu Teâlâ, yapılan amellerin karşılığını, o amelin durumuna göre, değişik olarak vermektedir. İbâdetlerde, iyiliklerde bire karşı ondan, yedi yüze kadar ihsan etmektedir. Orucun sevabı için ise, "Karşılığını ben veririm" diyor. Biz karşılığını sadece Allah`tan bekliyoruz" dedi. (Mehmet Eren - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir