• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
Soğuk içeceklere rağbet arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde iftar vaktinde soğuk içeceklere olan rağbet artarken, özelikle meyan kökünden yapılan meyan içeceği büyük rağbet görüyor.


İftar saatlerinde satılan ve soğuk tüketilen meyan içeceği yanında limonata ve portakal gibi soğuk içecekler vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor.


Cumhuriyet Meydanı'nda meyan ve benzeri soğuk içecekler satan Abdulhekim Delen, "Değişik tadı olan ve bazı rahatsızlıklara şifa kaynağı olan meyan içeceğine Viranşehirliler oldukça rağbet ediyor. Ramazan ayının sıcak geçmesi ve susayan oruçlu vatandaşların meyan içeceğini talep etmesi yılardır devam eden bir gelenektir. Mayan içeceği ilçe halkımızın iftar yemeklerinin ve mevlitlerinin vazgeçilmezidir" dedi.


Her yıl ramazan ayında Meyan satışı yapan Hıdır Açık ise, "Her sene ramazan ayında meyan satışı yapmaktayım. Meyan içeceği ilçemizin iftarının olmazsa olmazı olmuş durumdadır. Satışlardan oldukça memnunuz. Bu sene Ramazan'ın Temmuz ayı sıcaklarına denk gelmesi satışlarımızı oldukça artırmış durumdadır" dedi. (Sabri Acet İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir