• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Kurumlardan `Basın Bayramı` mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- 24 Temmuz`da sansürün kaldırılmasıyla kutlanan basın bayramının 105`inci yıldönümünü nedeniyle başta Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere Van TSO ve Ak Parti il teşkilatı tarafından birer mesaj yayınlandı.
 
Basının önemine işaret edilen mesajlarda basın çalışanlarının yürüttüğü görevin önemine vurgu yapıldı.
 
"Gazetecinin en önemli görevi halkın doğru bilinçlenmesini sağlamaktır"
Gazetecilerin kendi kurum ve mesleklerinde olduğu kadar topluma karşı da sorumlu oldukları belirtilen Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti mesajında "Basın mensuplarının, hukukun evrenselliğine, basın özgürlüğüne, özel hayat ve kişilik haklarına saygı duyması ve ilkeli habercilik yaparak halkın doğru bilinçlenmesine katkıda bulunması da gazetecinin en önemli görevlerindedir. Bu görevi yerine getirirken, bilgi sunumunun sağlanabilmesi için basının görevini özgürce yapabilmesi de o ölçüde önemlidir" denildi.
 
Günümüzde basının özgür habercilik yapılması önündeki engellerin büyük bölümü kaldırılsa da halen gazetecilerin düşüncelerinden dolayı yargılandığı belirtilen açıklamada, "Bu tür olayların vuku bulmaması, geçmişten günümüze yansıyan eksikliklerin giderilmesi için biz meslek örgütlerinin de görüşü alınarak basın yasasında yeni düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Değişen Türkiye şartlarında özgür haberciliğin yapılması noktasında eksiklerin giderileceği konusunda ümitvarız" ifadelerine yer verildi.
 
Ayrıca yerel basının önemine de değinilen mesajda "Vangölü Gazeteciler Cemiyeti olarak, sansürün kaldırılmasının 105`inci yıldönümünde tüm basın çalışanlarının, işten çıkarılmadıkları ve özgürce fikirlerini dile getirdikleri günler temennisiyle "Basın Bayramını" kutluyoruz" ifadelerine yer verildi.
 
Van TSO: "Özgür basın demokrasilerin en büyük güvencesidir"
VAN TSO`da yayınladığı mesajda, basın mensuplarının gece-gündüz demeden mesleklerini en zor şartlar altında bile yapmaya çalıştıkları ifade edilerek, "Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin de önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel, hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın demokrasilerin en büyük güvencesidir" ifadeleri kullanıldı.
 
Aras: "Gazeteciler; dünyamızın aydınlanmasını sağlıyor"
"Topluma doğru ve tarafsız fener tutarak, dünyamızın aydınlanmasını ve haber almasını sağlayan gazetecilerimiz ve basın emekçilerimiz; toplumumuzun ve demokrasimizin olmazsa olmaz değerleridir" mesajı yayınlayan Ak Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ise mesajının devamında şu ifadelere yer verdi;
 
"Belki de hayattaki en zor işlerden ve görevlerden birisini icra eden gazeteci ve basın emekçilerimiz; içinde ciddi zahmetleri, fedakârlıkları ve tehlikeleri barındıran bu kutsal mesleklerini fedakârca icra ederken, bunun karşılığında toplumun ve demokrasinin büyük bir hizmet almasına vesile olmaktadırlar. Çok değerli basın emekçisi ve gazeteci kardeşlerimizin basın bayramlarını en içten dileklerimle kutlar, bütün hayatları boyunca sağlık, mutluluk ve başarı dileyerek, aynı zamanda Ramazan-Şerif aylarını ve yaklaşan bayramlarını tebrik ederim." (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir